Quantcast

„Eurovaistinė“ klientams dovanoja galimybę vaistinėje naudotis pulsoksimetru

  • Teksto dydis:

Daugiau nei 70 vaistinių Lietuvoje klientams siūlo galimybę saugiai ir nemokamai pasinaudoti pulsoksimetru ir stebėti kraujo įsotinimą deguonimi. „Eurovaistinė“ dovanoja šią galimybę, reaguodama į klientų susidomėjimą šiuo prietaisu. Informacija apie vaistines suteikiama nemokama linija 8 800 50005.

Pulsoksimetras – tai neinvazinis medicininis prietaisas, leidžiantis matuoti žmogaus kraujo įsotinimą deguonimi (SpO2) ir pulsą. Atlikęs matavimą vaistininkas gali pateikti informaciją apie žmogaus pulsą bei kraujo prisotinimo deguonimi rodiklius. Matavimų metu vaistininkas klientams pakomentuos rodiklius, paaiškins, kokie jie yra įprasti ir patars, jeigu reikėtų kreiptis į medikus.

Deguonies įsisavinimo bei  pulso pokyčiai gali atsirasti dėl lėtinių ligų, gyvenimo būdo, kvėpavimo dažnio, deguonies kiekio ore, žalingų įpročių ir kitų veiksnių. Kraujo įsisotinimo ir pulso matavimas – pagalbinė priemonė sekti savo sveikatos būklę, todėl tai naudinga atlikti reguliariai.

Vaistininkė paaiškina, kad naudojantis pulsoksimetru namuose, svarbu žinoti, kokie rodikliai yra įprasti. „Sveikam žmogui normalus arterinio kraujo įsotinimo deguonimi (SpO2) lygis tūrėtų būti nuo 96 proc. iki 99 proc. Toks rodiklis patvirtina, kad visi organai funkcionuoja gerai ir neturite jokių traumų“, – sako farmacininkė E. Ramaškienė.

Farmacininkai įspėja, kad atliekant matavimus pulsoksimetrus įtakos gali turėti ir išoriniai veiksniai. Minimali paklaida gali atsirasti dėl gelinių ar priaugintų nagų. Taip pat rodikliai gali skirtis ir tuo atveju, jeigu matuojant rankos yra šaltos arba žema aplinkos temperatūra.

Jei arterinio kraujo įsotinimo deguonimi lygis nukrenta žemiau 90 proc., tai išduoda apie sveikatos sutrikimus ir rekomenduojama kreiptis į gydytojus, kurie padėtų išsiaiškinti to priežastį.

„Eurovaistinės“ komunikacijos vadovė Laura Bielskė sako, kad jau kurį laiką klientai teiravosi šios paslaugos vaistinėje, o pulsoksimetrai per pandemiją atsidūrė ir dažno namų vaistinėlėje. „Dalis klientų pasimatuoti kraujo įsotinimo deguonimi matavimus nori atlikti tik suabejoję savo būkle, o kartais net ir iš smalsumo eidami pro vaistinę, todėl  tokiu atveju jie neskuba įsigyti prietaiso ir visada gali vos per kelias sekundes pasinaudoti juo vaistinėje. Be to vaistininkai profesionaliai pakomentuos rodiklius ir bus lengviau nuspręsti, kokių veiksmų dėl to imtis“, – sako bendrovės komunikacijos vadovė.

Šis medicininis prietaisas yra paprastai naudojamas – jį tereikia uždėti ant piršto galiuko ir stebėti rodiklius. Pulsoksimetras yra tinkamas tiek suaugusiems, tiek ir vaikams. Vaistinėje matavimų metu imamasi visų saugumo priemonių, naudojamas dezinfekcinis skystis.

Pastebėjus nerimą keliančius požymius, specialistai rekomenduoja kuo skubiau kreiptis į gydytojus. Tikslų vaistinių sąrašą, kuriose galite pasimatuoti kraujo įsotinimą deguonimi, galite sužinoti paskambinę nemokama linija  8 800 50005 arba bendrovė interneto puslapyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kam jis reikalingas?

Kam jis reikalingas? portretas
Jau kokius3 metus turiu, už 4 eurus iš kiniečių parsiūstas.

Taip

Taip  portretas
Va čia joooo...... Net 7 eu išleido.... Maždaug tiek uždirba nuo pakelio arbatos. Cinizmo viršūnė.

Ona

Ona portretas
O kaip dėl cov19 platinimo šiuo matuokliu ?!?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių