Quantcast

Europos vaistų agentūra pradėjo naujos vakcinos nuo koronaviruso vertinimą

Europos vaistų agentūra (EVA) pradėjo naujos vakcinos nuo koronaviruso vertinimą. „Skycovion“ preparatą sukūrė Pietų Korėjos įmonė „SK Bioscience“.

Gauta paraiška dėl registracijos, ketvirtadienį Amsterdame pranešė EVA. Įmonė pateikė duomenis apie vakcinos veiksmingumą, taip pat kokybę ir saugumą.

EVA ekspertai dabar vertins duomenis ir tada spręs dėl rekomendacijos leisti sąlyginai naudoti vakciną. Jei EVA uždegs žalią šviesą, leidimą dar turės duoti Europos Komisija – tačiau tai laikoma formalumu.

EVA duomenimis, vakcinos sudėtyje yra mikroskopinių viruso spyglio baltymo dalelių. Po vakcinacijos organizmas šį baltymą turėtų suprasti kaip svetimkūnį ir gaminti antigenus bei T ląsteles. Užsikrėtus koronavirusu, imuninė sistema atpažins spyglio baltymą ir kovos su virusu. Nėra aišku, kiek ši vakcina saugo nuo koronaviruso omikron atmainos.

Šiuo metu ES registruotos šešios vakcinos nuo koronaviruso. Du šių preparatų adaptuoti prie viruso atmainų. Tačiau EVA ekspertai dar vertina adaptuotų vakcinų duomenis. Kada ekspertai priims sprendimą, nežinoma.

 


Šiame straipsnyje: EvakoronavirusasSkycovion

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių