Quantcast

Estijoje – dar viena mirtis nuo koronaviruso, nustatyti 8 nauji atvejai

Estijoje penktadienį Pernu ligoninėje mirė koronavirusu užsikrėtusi 81 metų moteris, o visoje šalyje pastarąją parą buvo nustatyti aštuoni nauji COVID-19 infekcijos atvejai, šeštadienį pranešė sveikatos apsaugos tarnybos.

Trys nauji koronavirusinės infekcijos atvejai buvo nustatyti Taline, trys – Pernu apskrityje, ir po vieną Rytų Viru ir Verumoje, naujienų agentūrą BNS informavo Sveikatos apsaugos departamentas.

Gegužės 9-osios ryto duomenimis, Estijoje dėl koronaviruso buvo hospitalizuoti 48 asmenys, iš kurių 5 buvo prijungti prie dirbtinio plaučių ventiliavimo prietaisų.

Estijoje nuo koronavirusinės infekcijos jau mirė 60 žmonių, nors penktadienį ryte buvo skelbta, kad iki šiol šalyje mirė 56 koronavirusu užsikrėtę žmonės.

Pataisyta didesnė mirčių statistika yra susijusi su tuo, kad gyventojų registras pateikė tikslesnių duomenų apie mirusius žmones, kurių COVID-19 testai buvo teigiami, vėliau penktadienį paaiškino Sveikatos departamentas.

Informacija buvo papildyta dar trimis namuose įvykusių mirčių atvejais, patvirtinus, kad mirusieji buvo užsikrėtę koronavirusu: balandžio 24 dieną Saremoje namuose mirė  64 metų vyras, balandžio 26 dieną namuose Viljandžio apskrityje mirė 68 metų vyras, o gegužės 6 dieną 79 metų vyras mirė namuose Taline.

Iš viso iš ligoninių išrašyti 276 COVID-19 sirgę asmenys. Pasveikusiais laikomi 285 asmenys.

Nuo epidemijos pradžios Estijoje buvo atlikta 62 720 pirminių tyrimų dėl koronaviruso, iš kurių 1 733, (2,8 proc.) buvo teigiami.

Latvijoje – du nauji susirgimai

Latvijoje atlikus 2 555 gyventojų tyrimus, praėjusią parą nustatyti du nauji užsikrėtimo COVID-19 atvejai, pranešė Ligų prevencijos ir kontrolės centras.

Taigi bendras šalyje atliktų COVID-19 tyrimų skaičius pasiekė 75 571, o patvirtintų užsikrėtimų skaičius išaugo iki 930.

Nuo koronaviruso iš viso pasveiko 464 asmenys, o 18 žmonių mirė.

Per pastarąsias 24 valandas hospitalizuotas vienas COVID-19 sergantis pacientas.

Iš 29 šiuo metu ligoninėse gydomų pacientų, 27 būklė yra vidutinio sunkumo, o 2 būklė yra sunki.

Iš ligoninių iš viso išrašyti 109 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių