Quantcast

ES rekomenduoja 2-ą stiprinamąją skiepų nuo COVID-19 dozę: Lietuva tarsis su ekspertais

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos agentūroms paskelbus rekomendaciją vyresniems nei 60 metų žmonėms pasiskiepyti antrąja stiprinamąja vakcinos nuo COVID-19 doze, Lietuvos sveikatos apsaugos ministerija (SAM) dėl to tarsis su ekspertais.

Ministerijos teigimu, Lietuvoje kol kas sprendimų dėl antros sustiprinamosios dozės vyresniems nei 60 metų žmonėms nėra, tačiau artimiausiomis savaitėmis bus tariamasi su ekspertais ir priimami sprendimai.

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras (ECDC) bei Europos vaistų agentūra (EVA) paskelbė jau nuo balandžio vyresniems nei 80 metų žmonėms rekomenduojančios antrą stiprinamąją skiepų nuo COVID-19 dozę.

„Vasaros laikotarpiu vėl daugėja susirgimų ir hospitalizacijų, todėl raginu visus kuo skubiau pasiskiepyti ir gauti stiprinamąją dozę. Negalima švaistyti laiko“, – teigė už sveikatą ir maisto saugą atsakinga eurokomisarė Stela Kiriakides (Stella Kyriakides).

Negalima švaistyti laiko.

„Raginu valstybes nares nedelsiant pradėti skiepyti antrąja stiprinamąja doze visus vyresnius nei 60 metų amžiaus žmones ir visus pažeidžiamus asmenis“, – sakė ji.

ECDC direktorė Andrea Ammon (Andrėja Amon) teigė, kad „šiuo metu keliose šalyse stebimas didėjantis pranešimų apie COVID-19 atvejus skaičius ir ligoninėse bei intensyviosios terapijos skyriuose hospitalizuojamų žmonių ir užimtų lovų skaičiaus didėjimo tendencija“, kurią daugiausia lemia koronaviruso varianto omikron potipis BA.5.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pataisymas

Pataisymas portretas
Ne Lietuva o valdžios banditai

R

R portretas
Kodel daugeja,serganciu,jeigu suskiepinti 2 ir 1 sustiprinancia, nuo ko ta 2 sustiprinancioji jeigu pirmos trys neapsaugo, kada baigsit,zmones nuodyt?

***

*** portretas
2 ? ... Juk cia jau bus kokia 5, ar kiek ten jau ju buvo??? ...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių