Quantcast

ES patvirtino iki pusmečio veikiantį vaistinį preparatą COVID-19 profilaktikai

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungoje (ES) naudojimui patvirtintas bendrovės „AstraZeneca“ ilgai veikiančių antikūnų derinys „Evusheld“, skirtas COVID-19 ligos profilaktikai, vartojant iki kontakto su virusu. Paskutinio nepriklausomo tyrimo duomenimis, preparatas reikšmingai sumažino simptominio COVID-19 išsivystymo riziką, o apsauga buvo užtikrinta mažiausiai šešiems mėnesiams.

Europos Komisijos patvirtinimas buvo pagrįstas „Evusheld“ klinikinės plėtros programos rezultatais, įskaitant „PROVENT“ III fazės profilaktikos iki kontakto su virusu tyrimo duomenis, kurie parodė, jog simptominio COVID-19 išsivystymo rizika sumažėjo 77 proc., lyginant su placebu pirminėje analizėje. Tarpinė šešių mėnesių analizė patvirtino 83 proc. mažesnę riziką. Apsauga nuo viruso tęsėsi mažiausiai šešis mėnesius. Pasyviai imunizacijai skirtas preparatas, kurio sudėtyje yra du monokloniniai antikūnai – tiksagevimabas ir cilgavimabas – yra tinkamas vyresniems nei 12 metų amžiaus ir sveriantiems mažiausiai 40 kg gyventojams. Bendrai, tyrimo metu „Evusheld“ buvo gerai toleruojamas.

„AstraZeneca“ „BioPharmaceuticals“ tyrimų ir plėtros skyriaus vykdomasis viceprezidentas Mene Pangalos teigė, kad vaistinio preparato patvirtinimas ES yra svarbus žingsnis, siekiant padėti užkirsti kelią COVID-19 infekcijai. Todėl bendrovė ir toliau dirbs su visų Europos šalių vyriausybėmis, kad „Evusheld“ būtų prieinamas kuo greičiau. Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Infekcinių ligų c entro vadovė prof. Ligita Jančorienė teigia, kad tai svarbu padaryti, kol dar dominuoja Omikron atmaina, norint spėti apsaugoti kuo daugiau pažeidžiamų gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

anonimas

anonimas portretas
dar geriau nuo kovido druskos ir jodo mišinys , ištirpinus šaltinio vandeny savaite laikyti šaldytuve , gerti po stikline rytais [ant tuščio]

susikiškit

susikiškit portretas
sau į rudkius ta preparatą.

Anonimas

Anonimas portretas
o kada pas mus atsiras
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių