Quantcast

Ekspertas įvardijo dvi nerimą keliančias apskritis: jos yra netoli D scenarijaus

  • Teksto dydis:

Matematiko, prezidento Gitano Nausėdos suburtos Ekspertų tarybos narys Vaidotas Zemlys-Balevičius feisbuke pasidalijo įžvalgomis koronaviruso tema. Mokslininkas įvardijo apskritis, kuriose COVID-19 situacija palaipsniui gerėja, tačiau yra ir tokių apskričių, kurioje viruso plitimas kelia nerimą.

„Žiūrint į COVID-19 duomenis, matosi, kad Lietuvoje formuojasi dviejų greičių Lietuva. Viena dalis teigiamų tyrimų dalį susimažino žemiau 5 proc. ir atvejų skaičių mažiau 200, bei toliau mažina. Kitoje teigiamų tyrimų dalis aukštesnė nei 7 proc. ir atvejų skaičius auga“, – statistiką aptarė mokslininkas.

V. Zemlys-Balevičius taip pat paaiškino, kodėl naujų COVID-19 skaičius nemažėja. „Tai bendra Lietuvos situacija yra šitų dviejų dalių vidurkis. Kol kas antroji dalis nežymiai laimi ir todėl bendras atvejų skaičiaus kritimas stoja, o teigiamų tyrimų dalis po truputį pradėjo augti. Galima pasidžiaugti, kad net dvi apskritys – Šiaulių ir Telšių – yra visai netoli B scenarijaus, o viena – Tauragės – net spėjo ten porą dienų pabuvoti. Neramina Vilniaus ir Marijampolės apskritys, nes jos visai netoli D scenarijaus (teigiamų tyrimų dalis > 10 proc.)“, – socialiniame tinkle rašė duomenų analitikas.

Feisbuko nuotr.

„Kaip ir kiekviename gražiame naratyve yra išimčių. Tauragės apskritis turi augimą, o Utenos apskrityje atvejų skaičius mažesnis nei 200. Vėlgi, čia tik vienos savaitės vaizdas. Kokia ji bus po savaitės – pamatysime, bet kol kas galima pasidžiaugti, kad gerų tendencijų yra daugiau negu blogų“, – teigė V. Zemlys-Balevičius.

Primename, kad per praėjusią parą šalyje nustatyti 355 nauji COVID-19 atvejai, nuo šios infekcinės ligos mirė septyni žmonės. Praėjusią parą šalyje atlikti 3923 molekuliniai (PGR) ir 197 antigeno tyrimai dėl įtariamo koronaviruso.

Pastarųjų 14 dienų naujų susirgimų rodiklis 100 tūkst. gyventojų siekia 222,9 atvejo. Teigiamų diagnostinių tyrimų dalis per pastarąsias septynias dienas siekia 6,4 procento.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 204 tūkst. 356 žmonės. Statistiškai pasveiko ir šiuo metu yra gyvi 190 tūkst. 234 žmonės, deklaruota – 146 tūkst. 141 pasveikusysis. Statistiškai šiuo metu serga 6827 asmenys, deklaruotas sergančiųjų skaičius siekia 50 tūkst. 920.

Deklaruotu sergančiuoju Statistikos departamentas laiko asmenį, kuriam buvo patvirtintas ligos atvejis ir ligos pabaiga nepatvirtinta gydytojo. Statistinis sergantysis yra asmuo, kuriam liga patvirtinta per pastarąsias 28 dienas. Praėjus šiam terminui, žmogus laikomas statistiškai pasveikusiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių