Quantcast

Elektroninių receptų statistika: daugiausia jų išrašoma pirmadieniais

  • Teksto dydis:

Registrų centro tvarkomoje didžiausioje pagal duomenų kiekį E. sveikatos sistemoje sukaupti duomenys rodo, kad per šiuos metus gydytojai jau išrašė daugiau kaip 10 mln. e. receptų.

Daugiausiai e. receptų medikai išrašo šaltuoju metų laiku – sausio, rugsėjo ir spalio mėnesiais buvo išrašyta po daugiau kaip 1,1 mln. e. receptų, praneša Registrų centras.

Duomenys patvirtina, kad didžiausios eilės pas gydytojus būna pirmadieniais: pagal e. receptų išrašymo statistiką būtent pirmadienis yra ta savaitės diena, kai gydytojai išrašo daugiausiai e. receptų. Pavyzdžiui, lapkričio mėnesio pirmadieniais visoje Lietuvoje medikai savo pacientams išrašė po daugiau kaip 60 tūkst. e. receptų.

Kitomis savaitės dienomis išrašytų e. receptų skaičius yra keliais tūkstančiais mažesnis ir mažiausiais aktyvumas pastebimas savaitės pabaigoje. Penktadieniais išrašytų receptų skaičius yra apie 10 tūkst. mažesnis nei savaitės pradžioje ir siekia maždaug 50 tūkstančių.

E. sveikatos statistikos kaupiami vaistų išdavimo vaistinėse duomenys rodo, kad daugiausiai vaistų pagal e. receptus išduodama antradieniais (apie 55 tūkst.) ir penktadieniais (apie 50 tūkst.).

Šiuo metu pacientai turi galimybę e. receptą gauti ir neišėję iš namų, o telefonu susisiekę su savo šeimos gydytoju. Prisijungę prie savo paskyros E. sveikatos portale, pacientai gali įgalioti savo šeimos narį ar kitą artimą asmenį už juos atsiimti vaistus vaistinėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Praktika

Praktika portretas
Geras dalykas, bet dar tobulinti ir tobulinti... Amžinai "pakimba"...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių