Quantcast

A. Dulkys apie situaciją dėl COVID-19: žaidimo taisykles pakeistų nauja atmaina

  • Teksto dydis:

Koronaviruso atvejų skaičius Lietuvoje vis didėja – pirmadienį užfiksuoti 1307 atvejai. Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys ramina – susirgusiųjų skaičius neturi didelės įtakos, svarbiausias – gydymo įstaigų užimtumas, praneša LNK.

„Šiuo metu Lietuvoje nėra ekstremalios situacijos. Yra sergamumo augimas, ypač vidurio Europos šalyse. Norėčiau atkreipti dėmesį, kad Portugalijoje ir Ispanijoje jau matomas [koronaviruso] bangos mažėjimas. Dėl sergamumo neturime darbo jėgos problemų. Žiūrint į gydymo įstaigų rodiklius, kas mums yra svarbiausia valdant pandemiją, reanimacijoje arba intensyvioje terapijoje būna vienaženklis skaičius žmonių. 240 (pacientų reanimacijoje – red. past.) mums jau yra ta kritinė riba, kuri reiškia didžiulę sisteminę problemą. Paprastų pacientų yra apie 100. Pacientų skaičiai padidėję, bet labai normos ribose. Svarbiausia, kad nėra duomenų, jog omikron potipiai sukeltų kažkokias sunkias ligos formas. Taip, jie sklinda greičiau, kaip ir kiekviena nauja viruso atmaina, bet svarbiausi rodikliai rodo, kad situacija yra valdoma. Šiuo metu ekstremalios situacijos tikrai nėra“, – tvirtino A. Dulkys.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Ateinantį rudenį gali būti atvejų, kai pacientas užsikrės ir gripu, ir COVID-19.

„Jau ankstesnės bangos metu mes buvome susitarę, kad atvejų skaičius nesiunčia pagrindinės žinutės. Žiūrint į rudenį mums [į koronavirusą] reikia žiūrėti kartu su gripu, o kai kuriais atvejais netgi sumuoti. Jau gali būti tokių atvejų, kai žmonės serga ir tuo, ir tuo. Jeigu norime suprasti, kokia yra bendra situacija, išlieka tie patys rodikliai – kokia yra situacija gydymo įstaigose. Šiuo metu ji yra stabili. Mus iš vėžių galėtų išmušti kokia nors nauja atmaina, kuri iš esmės pakeistų žaidimo taisykles“, – aiškino A. Dulkys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Toliau žmones nuodys "savanoriškai".Vykstant šitai kovidšyzos eksperimentinės chemijos bandomajai daliai, pilna spauda straipsnių apie kasdien randamus mirusius žmones gatvėse,parduotuvėse,šalia namų,parkuose ir t.t.Kodėl ankčiau to nebuvo?!Pusbrolis tam pačiam darbe dirba beveik 12 metų ir per tą laiką kolegų mirčių nebuvo pasitaikę.Per paskutinį "neprivalomos ir savanoriškos" vakcinacijos pusmetį mirė 5 bendradarbiai.Visi vakcinuoti ir po to skundęsi sveikata.Visi dėl širdies ir trombų,nors atliekant medicinines apžiūras buvo sveiki.Dar keli po komplikacijų į darbą grįžti negali ir vargu ar galės.Po viso šito,farmos pakalikai tikisi,kad žmonės jais tikės ir toliau paklusniai leisis į save tą mėšlą?!

fas fas

fas fas portretas
pasvajokit fasisteliai, laisves troskimas nugales bet kokius jusu nesveikus rezimus

Atkreipkite dėmesį

Atkreipkite dėmesį  portretas
"žaidimo taisykles" nusimato tamsi ateitis ir pn. Jam pas Verygą psichotropinių vaistukų, tam siaubo filmų gerbėjui.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių