Quantcast

A. Dulkys šeimos gydytojų nuogąstavimus dėl reformos vadina nepagrįstais

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys šeimos gydytojų baimes dėl sveikatos sistemos reformos vadina nepagrįstomis.

„Tie nuogąstavimai tikrai yra nepagrįsti“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį kalbėjo ministras.

Taip jis reagavo į dalies šeimos gydytojų kritiką šiuo metu vykdomai reformai – Seime svarstomos įstatymo pataisos, numatančios sveikatos centrų, kurie apjungtų įvairių lygių specialistus, steigimą.

Medikai baiminasi, kad paslaugas teikiant tik „regioniniuose burbuluose“, sumažės galimybė pacientui pasirinkti norimą specialistą kitame regione.

Kaip sako Lietuvos šeimos gydytojų kolegijos atstovas Aurimas Rapalavičius, atsiradus tokiems centrams nebeliks siuntimų pas specialistus, todėl žmonės neis pas šeimos gydytojus, o keliaus tiesiai pas konkrečios specializacijos medikus, nors tiksliai savo diagnozės ir nežinos. Dėl to greičiausiai formuosis eilės pas gydytojus.

A. Dulkys ramina, jog pacientas „turėjo ir turės teisę“ rinktis gydymo įstaigą, o reforma nėra kuriami „prievartos mechanizmai“.

„Tai eiles ir dabar turim, o ką darom?“ – retoriškai klausė ministras.

„Esmė – duoti galimybę mažoms savivaldybėms turėti sveikatos centrus, kurie nebūtinai gali būti juridiniai asmenys, tai gali būti bendradarbiavimo sutartimis sutartas kolegiškas, vadybinis bendravimas ir žiūrėjimas, ko vietos gyventojams reikėtų“, – pridūrė jis.

Jis teigė, kad su šeimos gydytojais kalbamasi apie paslaugų apmokėjimo, darbo krūvio klausimus ir juos ketinama spręsti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pacientas

pacientas portretas
Šeimos gydytojai streikuoja, protestuoja, bet turėtų prisipažinti, kad jie tikrai tik siuntimų, biuletenių ir specialistų skirtų vaistų rašinėtojai, nes patys nėra visų galų specialistai. Ar taip tos ligos pasunkėjo, o mes tokie niekam tikę, bet tik pas specialistą patekę galime tikėtis pagalbos. Kritikuoti ministrą gali kėkvienas, nes sveikata ir gyvybė kiekvienam svarbiausia, bet ministras, kad ir būdamas geras vadybininkas, dėl vaistų skyrimo, kompensacijų keitimų, turėtų komentuoti gydytojai -ministerijso klerkai, kurių kelios dešimtys.

Prieš Konstituciją visi lygūs

Prieš Konstituciją visi lygūs portretas
Gyvenant kaime ar mažame miestelyje ištikus infarktui ar insultui galimybė likti gyvam ar darbingam yra nepalyginamai mažesnė, negu gyvenant didmiestyje. Greitosios pagalbos automobiliai tiesiog nespės laiku nuvažiuoti į tuos kaimus ir laiku nuvežti ligonį į "kvalifikuotus medicinos centrus". Jokių "mediakopterių"-medicininių sraigtasparnių ,kaip Vokietijoje juk nėra, nors kažkuris ministras tai žadėjo...

Ne taip drąsiai, ministre!

Ne taip drąsiai, ministre! portretas
Nepagrįstais vadinti ir sunkiomis lėtinėmis ligomis sergančių prieštaravimai visiems be išimties jų vartojamus vaistus keisti generiniais. Ar matėt, ministre, kokias kančias tai sukėlė daliai pacientų? Ar žinote, juo nuo tada dalis ligonių jau negali ir prie iki to vartotų ir jiems tikusių vaistų grįžti, jau trečius metus kančias kenčia dėl generinio vaisto pakenktų organų? Ko gero, nė nesidomėjote, ir nusprendėte vėl pakartoti eksperimentą su gyvais žmonėmis. Užsiimkite kita vadyba, o ne vaistų skyrimu, gydymo organizavimu!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių