Quantcast

A. Dulkys odontologijos sektoriaus problemas aptars su Odontologų rūmų vadove

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys ketvirtadienį nuotoliniu būdu odontologijos sektoriaus problemas aptars su Odontologų rūmų vadove, Vilniaus universiteto Odontologijos instituto direktore Vilma Brukiene.

Susitikimas organizuojamas Sveikatos apsaugos ministerijai ir Vilniaus universitetui pradėjus tyrimą dėl galimo skiepijimo COVID-19 vakcina Žalgirio klinikoje, kai buvo paskiepyti sutarčių su klinika neturėję VU dėstytojai.

A. Dulkio atstovė spaudai Aistė Šuksta sako, kad susitikimas – bendro pobūdžio.

„Tai yra bendro tipo susitikimas. Ministras šiuo metu susitinka su daug organizacijų ir tai yra vienas iš einamųjų susitikimų“, – BNS sakė A. Šuksta, pridūrusi, kad Žalgirio klinikos atvejis susitikimo metu nebus aptartas.

Odontologų rūmų vadovė Vilma Brukienė teigė, kad susitikime bus aptartos odontologų problemos – burnos ligų profilaktikos programa, finansavimo netolygumai.

„Planuojame aptarti pačias didžiausias odontologijos sektoriaus problemas, kurias šiai dienai matome. Pavyzdžiui, burnos ligų profilaktika (...) kitų problemų taip pat matome – finansavimo netolygumus odontologiniame sektoriuje“, – BNS sakė V. Brukienė.

Ji taip pat teigė, kad bus išsakytos ir vakcinacijos problemos, kurios girdimos iš odontologų.

Anot V. Brukienės, susitikimas su ministru vyksta Odontologų rūmų iniciatyva.

„Prašėme susitikimo jau nuo pat naujosios valdžios atėjimo, todėl, kad ankstesnėje valdžioje nelabai buvo girdimas mūsų bendruomenės balsas, todėl dabar dedame viltis, kad pasikeitus valdžiai mes būsime išgirsti“, – teigė Odontologų rūmų vadovė.

Vilniaus universiteto ligoninės Žalgirio klinikos dalininkai – SAM ir VU – trečiadienį neeiliniame susirinkime pavedė specialiai komisijai atlikti išsamų tyrimą dėl galimo skiepijimo COVID-19 vakcina pažeidimo šioje įstaigoje.

Tai pavesta padaryti iki vasario 18 dienos.

Specialią komisiją sudarys po tris SAM ir VU atstovus, komisijai vadovaus ministerijos atstovas, jį pavaduos universiteto atstovas.

SAM komisijos sudėties ir jai vadovaujančio tarnautojo SAM neatskleidė, motyvuodama konfidencialumu. Savo atstovų komisijoje taip pat neatskleidė ir VU.

SAM teigimu, komisijos sudėtis neatskleidžiama, siekiant užtikrinti nešališkumą, objektyvumą, taip pat norint „išvengti galimo visuomenės spaudimo tyrimą atliekantiems komisijos nariams“.

SAM praėjusią savaitę BNS teigė dar neparengusi savo išvadų dėl galimų skiepijimo nuo COVID-19 pažeidimų Žalgirio klinikoje.

Ministerija besiaiškinanti situaciją Žalgirio klinikoje pranešė pradėjusi sausio 8 dieną.

BNS tądien skelbė apie galimus pažeidimus Vilniaus universiteto ligoninės Žalgirio klinikoje, kai paskiepyti buvo keli darbo sutarčių su šia klinika neturintys VU Odontologijos instituto dėstytojai.

SAM tuo metu teigė, kad darbo sutarčių su Žalgirio klinika neturintys dėstytojai prioriteto tvarka negalėjo būti paskiepyti nuo COVID-19.

Žalgirio klinikos vadovė Vytautė Pečiulienė BNS tąkart sakė, kad dėstytojai paskiepyti, nes nuo vasario 1 dienos ateina dirbti su pacientais bei studentais – jie laikinai įdarbinami pagal įprastą tvarką, kadangi VU Odontologijos institutas yra įstaigos klinikinė bazė.

Direktorė taip pat patvirtino, kad tarp paskiepytųjų yra europarlamentaro Juozo Oleko dukra Laura Linkevičienė, kuri BNS teigė, kad dirba klinikoje.

Skiepo sulaukė ir jos vyras Tomas Linkevičius, kartu su ja dirbantis privačioje odontologijos klinikoje, taip pat kitapus Žalgirio klinikos privatų kabinetą turintis Vytenis Almonaitis ir šiuo metu pensijoje esanti buvusi Odontologijos instituto direktorė profesorė Irena Balčiūnienė.

Šie dėstytojai, anot V. Pečiulienės, nebūtų buvę paskiepyti, jeigu įstaiga nebūtų sulaukusi pakankamo kiekio vakcinos dozių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gandragalviui

Gandragalviui portretas
Durnyne kerpa nemokomai ir eilių nėra-veryga sakė

patinka

patinka portretas
Taip gražiai, tvarkingai dulkė apsikirpęs, ar ne "žmonikė" kirpo? Norėčiau užsirašyti į eilę, nes kirpyklos senuausiai uždarytos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių