Quantcast

A. Dulkys: COVID-19 vakcinų galiojimas per trumpas

Kitą savaitę Briuselyje susitikę sveikatos apsaugos ministrai tarsis dėl perteklinių Europos sąjungos šalyse esančių vakcinų nuo COVID-19 bei galimybės įsigyti ilgiau galiojančias vakcinas, sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Valstybėms narėms tiekiamos neilgo galiojimo vakcinos. Tiekiami dideli kiekiai, kurių panaudojimas tampa problematiškas. Ateityje būtina numatyti, kad būtų tiekiamos tik tokios vakcinos, kai bent du trečdaliai galiojimo laiko yra likę pateikimo rinkai metu“, – Vyriausybės pasitarime trečiadienį sakė ministras.

A. Dulkio teigimu, įvertinus patirtis su vakcinų gamintojais, Europos Komisija su valstybėmis narėmis turėtų užtikrinti, kad būtų greičiau atlikti pirkimo sutarčių pakeitimai, nes „dabartinės sutartys gimė prieš dvejus metus, trūksta lankstumo valstybėms narėms, kaip planuoti vakcinų tiekimą“.

„Būtina atsižvelgti į poreikį gauti ilgo galiojimo vakcinas, išlaikant krepšelio diversifikavimo principą“, – sakė A. Dulkys.

Pasak ministro, tiekiant ilgesnio galiojimo vakcinas atsirastų didesnės galimybės jas sėkmingai donuoti ar perleisti.

Prieš pasitarimą A. Dulkys žurnalistams teigė, jog šiuo metu visose Europos Sąjungos šalyse yra vakcinų perteklius.

„Turime priešingą situaciją, visose Europos Sąjungos valstybėse turime vakcinų perteklių, norima stiprinti donavimo mechanizmus, kad kuo daugiau Europos vakcinų pasiektų kitas šalis, nes pačios šalys turi daugiau negu reikia vakcinų“, – teigė ministras.

Statistikos departamento duomenimis, Lietuva yra įsigijusi 7,36 mln. COVID-19 vakcinų dozių. 1,1 mln. dozių buvo padovanota. Panaudota – 4,46 mln. dozių.

Kovo 29-ąją Briuselyje rinksis Užimtumo, socialinės politikos, sveikatos ir vartotojų reikalų (EPSCO) taryba. Susitikime ministrai aptars ir kitus klausimus, tarp jų humanitarinę situaciją Ukrainoje, Rusijai toliau vykdant karinius veiksmus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gidas

Gidas portretas
Pagaliau parašykite kas tuos bukapročius ministrais padarė?Kaip ministras taip iškrypėlis,narkomanas,svetimos šalies agentas,ar šiaip visiškas infantilas.

Anonimas

Anonimas portretas
O Dulkys po mėnesio poilsio išlindo,nes tapo neaišku ar yra tas covidas ar jau nėra,apgailėtina kai po tokio ministro atostogavimo darbo metu nieko konkretaus dėl perteklinių mirčių,dėl medicinos paslaugų prieinamumo,juk visi daktarai gal jau su covidiniais ne dirba,ir kaip gerės provincijoje gydymas,ar spės atvežti sunkū ligonį į didelius miestus.Šimonytės ministrai dangstosi karu,dviem ministrams tuo klausimu reikia dirbti,tai kuo kiti užsiiminėja?

Špricas \\\\\.../////

Špricas  \\\\\...///// portretas
Tau parazite 15 dozių sušvirkšti to neištirto marmalo,duok Dieve gal užlinktum,kiek gyvybių būtų išsaugota.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių