Quantcast

A. Dulkys apie privalomą vaikų skiepijimą nuo COVID-19: šiandien nematyčiau prioriteto

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako kol kas nematantis prioriteto dėl privalomo vaikų skiepijimo, tačiau tokia diskusija vyksta Europos Sąjungos mastu ir Lietuva joje dalyvaus.

Taip jis atsakė į BNS klausimą, ar ketina imtis iniciatyvos dėl tokios diskusijos organizavimo Lietuvoje.

„Man nereikia imtis jokios iniciatyvos, ji tiesiog vyksta Europos Sąjungos mastu, tai manau, kad mes tiesiog dalyvausime toje diskusijoje“, – žurnalistams penktadienį sakė A. Dulkys.

„Šiandien tame nematyčiau prioriteto. Šiandien, matyt, svarbiausia žinutė yra, kad suteikta galimybė ir vaikams nuo 12 metų vakcinuotis“, – pridūrė jis.

Šalyje nuo COVID-19 pirma vakcinos doze paskiepyti 1 mln. 200 tūkst. 582 žmonės, dviem – 813 tūkst. 538.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tas "nematymas" trunka virš 40 metų, todėl nenustebkite

Tas "nematymas" trunka virš 40 metų, todėl nenustebkite portretas
Kai .alė gimė, jos mama ir tėvas artėjo prie 40 m. .alės snukis kibiras, kaulėtos gauruotos kojos, srutų spalvos akys, ūsai ir barzda yra, kūnas išmatų statinė pakabinta ant lūžtančių degtukų, žvilgsnis idiotės, peraugo iki 2 m ūgio, su kupra. Mokytis negali, tuštintis nesugeba, klizmuojama. Motina ligoninėse juodžiausiuose darbuose, bet žinojo visų LTSR įžymybių priklausomybes, nesantuokinius vaikus, kt. Savo D.lę aprūpindavo reikiamais kvaišalais, o dokumentacija su įrašu, kad .alė lytiškai santykiauja su biologiniu tėvu, būtų krachas. Po 1990 m .alė su savo mama įgudo, kvaišalų platinimo tinklas siekė visus žinomesnius Vilniaus asmenis. .alė jau virš 20 m M.U „specialistė“, užsiima tuo pačiu, prokurorų, žymesnių valdininkų, verslininkų, politikų, vadinamųjų menininkų atžalos priklausomos nuo kvaišalų, o M.U profesūra, dėstytojai... kam uostomieji, brangesni, kam pigesnių gana. Pas psichiatrus neregistruoti, reikalingos „nepriekaištingos“ reputacijos.

Ponui ministeriui

Ponui ministeriui portretas
Tiesiog privalomas dėmesio atkreipimas. Akušerės-ginekologės patarimas (cit.):"...Nėštumą planuojančioms ir klausimų dėl COVID-19 skiepų turinčioms moterims reikėtų konsultuotis su gydytojais akušeriais ginekologais.". Bet nesako, kad svarbiausia, kad skiepijant jau nėščiąją, tuo pačiu metu "skiepijamas" ir vaisius. Todėl planuojant nėštumą ir skiepus nėščiosioms nemažiau svarbu pasitarti ne tik su akušeriais-ginekologais, bet ir profesionalais-imunologais dėl galimos įtakos besiformuojančiam vaisiui ir jo gyvenimui po gimimo. Priminsiu, kad yra ir toks gamtos suformuotas reiškinys, kaip "imuninė tolerancija". Ne "šiaip sau" nuo pat pandemijos valdymo vakcinoprofilaktikos priemonėmis pradžios, visoms vakcinoms buvo nustatytas apatinis leistinas amžiaus limitas: pradžioje paauglyatė, dabar tik vyresni kaip 12 metų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių