Quantcast

Dukra šoke: iš ligoninės tėtį parsivežiau sutrenkta galva ir neatpažįstantį artimųjų

  • Teksto dydis:

Virtualioje erdvėje sparčiai plinta sukrečiantis moters pasakojimas. „Esu šokiruota ir pasipiktinusi senyvo amžiaus žmonių „priežiūra“ ligoninėje“, – rašė Laima K., kuri iš Respublikinės Panevėžio ligoninės pasiėmė nepavydėtinos būklės savo tėvą.

Moteris pasakoja, kad rugpjūčio 17 dieną garbaus amžiaus, tačiau puikiai savimi pasirūpinti galinčiui tėčiui buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba ir vyras, kurį kamavo aukštas kraujo spaudimas ir krūtinės skausmai, buvo nuvežtas į Respublikinę Panevėžio ligoninę.

„Priėmimo skyriuje suteikus pagalbą ir įvertinus būklę, jis buvo paguldytas į 2-ąjį Vidaus ligų skyrių. Visi žinome, kad šiuo metu lankyti ir rūpintis savo artimaisiais uždrausta, o gauti visą informaciją tik nuotoliniu būdu – misija neįmanoma. Su skyriaus gydytoja ir slaugutėmis susisiekti sekėsi sunkiai, o ir bendravimas buvo ne iš maloniųjų, – pamena moteris. – Kai pavyko prisiskambinti į skyrių, slaugė mane informavo, kad tėčiui, kuris pats vaikšto ir pavalgo, reikalingos sauskelnės ir jis yra maitinamas. Vėliau paaiškėjo, kad jis buvo pririštas prie lovos.“

Į namus tėtį parsivežiau su mėlynėmis, sutrenkta galva, prislopintą vaistais, nesiorientuojantį laike ir neatpažįstantį artimųjų.

Moteris pasakoja, kad priežasčių, kodėl jos tėvas buvo pririštas prie lovos, sužinoti nepavyko. Anot panevėžietės, jai nebuvo suteikta informacija ir apie tėvui atliktų tyrimų rezultatus. Laima K. nepasidavė ir kreipėsi į ligoninės administraciją ir tik tuomet sulaukė tėvą gydančios medikės skambučio. 

„Po pokalbio, kuris buvo ne itin malonus, pasitariau su broliu ir nusprendėme, kad tėvelį iš ligoninės pasiimame. Apie tai pranešus gydytojai, gavau dar vieną šoko dozę – pranešė, kad jis yra susižeidęs, nes neva griuvo. Kur ir kada tai įvyko niekas nematė, o artimiesiems pranešti būtinybės nebuvo. Į namus tėtį parsivežiau su mėlynėmis, sutrenkta galva, prislopintą vaistais, nesiorientuojantį laike ir neatpažįstantį artimųjų. Niekam nelinkiu tokių išgyvenimų. Žmonės, nesvarbu kokios jūsų pareigos išlikime žmonėmis. Gerbkime vieni kitus“, – rašo moteris.

"Facebook" nuotr.

Portalui kauno.diena.lt Respublikinės Panevėžio ligoninės atstovai situaciją pakomentavo itin lakoniškai. „Sutinkame, kad atvejis yra nemalonus nei pacientui, nei artimiesiems, nei ligoninės personalui. Dėl šio nepageidaujamo įvykio, kuris nutiko pacientui,  pradėtas neplaninis audito tyrimas – siekiama išsiaiškinti priežastis, kad ateityje būtų galima išvengti panašių situacijų“, – teigė Respublikinės Panevėžio ligoninės direktoriaus pavaduotojas medicinai dr. Mindaugas Vaitkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Idiotizmo,

Idiotizmo, portretas
kvailybes ir beprasmybes virsune yra kaltinti Veryga visuo kuo, ka musu "gerbiami" hipokratikai isisavino ir isisamonino per paskutinius 30 metu.Nors, tie zmones, puolantys Veryga, tiesiog dirba savo darba.Pagal uzsakyma.

kauniete TO MANAU

kauniete TO MANAU  portretas
MANYK DURNELI IŠ NAUJO PRIE KO ČIA VERYGA GAL PATS NORĖJAI TOS DEMOKRATIJOS KURI UŽ KITUS NEATSAKO PRISIVOK KIEK GALI IR TADAGALĖSI GULĖT KAIP LANSBERGYS MĖNESI 10 SESELIU PRIŽIURIMASASILE KREIPKIS I EUROPOS SAJUNGA UŽDARĖ MUSU ATOMINE GREIT UŽDARYS IR VISAS LIGONINES O VERYGA TIK TURI JU ĮSAKIMUS VIGDITI

hm

hm portretas
o kodėl neiškvietė policijos ? Manau turi teisę žmonės kviesti policiją jei randa savo artimą žmogų sužalotą.
VISI KOMENTARAI 41

Galerijos

Daugiau straipsnių