Quantcast

Du nauji koronaviruso atvejai: užsikrėtė kauniečių pora

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Lietuvoje antradienio vakarą patvirtinti du nauji užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Trečiadienį sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pranešė, kad abu nauji koronaviruso atvejai – įvežtiniai.

„Tai yra šeima, kauniečiai, vyras ir žmona, 1980 ir 1985 metų gimimo. Jie viešėjo Šiaurės Italijoje, slidinėjo vasario 29 – kovo 6 dienomis“, – trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė ministras.

Ministro duomenimis, kauniečiai į Lietuvą grįžo kovo 7 dieną automobiliu. Grįžę užpildė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro formą.

Sukarščiavę jie iškvietė greitąją medicinos pagalbą. A. Verygos teigimu, šiuo metu jie jaučiasi neblogai, gydomi Kauno klinikinėje ligoninėje.

Vyras ir žmona yra izoliuoti Kauno klinikinėje ligoninėje.

Jų klinikinė būklė gera, kraujo tyrimas yra normalus, viskas su jais yra neblogai.

Ministras patikino, jog minėti asmenys laikėsi elgesio rekomendacijų, vaikų neturi.

„Tuo metu, kai pasireiškė simptomai, jie pasielgė pagal rekomendacijas, išsikvietė greitąją pagalbą, jie buvo nugabenti į ligoninę, atlikti tyrimai ir tokiu būdu buvo patvirtintas virusas“, – spaudos konferencijoje sakė A. Veryga.

SAM vadovas taip pat pranešė, kad buvo nustatyti keli aukštą riziką užsikrėsti koronavirusu turintys žmonės. Jie, kaip aiškino A. Veryga, izoliuoti namuose.

„Buvo nustatyti du artimi kontaktai, kurie yra aukštos rizikos. Specialistai įvertino galimybes tuos kontaktus izoliuoti namie“, – sakė A. Veryga, pabrėždamas, kad tokiai izoliacijai namuose sąlygos yra tinkamos.

„Jie šiuo metu yra namuose, turi visą reikalingą informaciją“, – pabrėžė jis.

Kalbėdamas apie naujai užsikrėtusių kauniečių būklę, ministras sakė, kad ji yra patenkinama.

„Pacientų būklė yra patenkinama. Simptomai nėra labai sunkūs, sudėtingi ir jiems sudėtingo gydimo nereikia“, – teigė jis.

Šiuo metu vyras ir žmona yra izoliuoti viename bokse.

Kauno klinikinės ligoninės vadovas: pacientai yra izoliuoti kartu

Tuo tarpu Kauno klinikinės ligoninės vadovas prof. Albinas Naudžiūnas sakė kad užsikrėtusi pora yra izoliuoti kartu. Infekuotų žmonių kūno temperatūra siekia 37,5 laipsnius.

„Kovo 9 dieną jiems pradėjo skaudėti gerklę, o kovo 10 pakilo temperatūra. Tiesa, ji nėra labai aukšta“, – kalbėjo A. Naudžiūnas.

Ligoninės vadovas taip pat akcentavo, kad koronavirusu užsikrėtusi šeima, pajutusi simptomus, įvertino riziką ir elgėsi pagal visas reikiamas procedūras. Šiuo metu, informavo jis, vyras ir žmona yra izoliuoti viename bokse.

„Jų klinikinė būklė gera, kraujo tyrimas yra normalus, viskas su jais yra neblogai“, – tęsė Kauno klinikinės ligoninės vadovas.

Jo teigimu, laikotarpis, kiek šeima turės praleisti ligoninėje, priklausys nuo tolesnių tyrimų rezultatų.

A.Naudžiūnas taip pat pranešė, kad jo vadovaujamoje ligoninėje, su jau koronavirusu užsikrėtusiais asmenimis, šiuo metu iš viso yra stebimi 8 žmonės. Iš jų, kaip teigė jis, 6 yra suaugę, ir 2 vaikai. Visi jie grįžę iš slidinėjimo Šiaurės Italijoje. Kaip patvirtino ligoninės vadovas, jie tarpusavyje nėra susiję.

Tyrimai bus atliekami ir sunkias pneumonijas turintiems asmenims

Ministro teigimu, naujausios elgesio rekomendacijos dėl renginių atšaukimo ir lankymosi viešose vietose bus patikslintos ketvirtadienį. Pasak A. Verygos, nuo šiol tyrimai bus atliekami ir tiems žmonėms, kurie, nors ir nebuvo išvykę, neturėjo kontakto su infekuotaisiais, tačiau turi sunkias, neaiškios kilmės pneumonijas.

Vis dėlto nedarbingumo pažymos nebebus išduodamos visiems, grįžtantiems iš koronaviruso patvirtintų židinių.

„Nedarbingumo pažymėjimai žmonėms, kurie neturi simptomų, nebebus išdavinėjami, nes supraskite, kad tai būtų labai didelis skaičius žmonių“, – kalbėjo A. Veryga, pabrėžęs, kad vis tik yra tikimasi žmonių sąmoningumo laikantis elgesio rekomendacijų. Darbdaviams, informavo ministras, taip pat yra teikiamos rekomendacijos – organizuoti darbą nuotoliniu būdu.

G. Surplys ragina neprarasti šventinės nuotaikos

Visuomenės informavimo grupės (VIG) vadovas Giedrius Surplys tuo metu paragino neprarasti šventinės Kovo 11-osios nuotaikos.

„Vis dėlto švenčiame valstybės trisdešimtmetį – Kovo 11-ąją. Lietinga ji, su koronavirusu, bet nepamirškime, kad tai yra didelis pasiekimas – mūsų didelė šventė. Būkime lauke, galbūt tas tempo sulėtėjimas padės atkreipti dėmesį į artimuosius, pabūti su jais, ne kažkur masiniuose renginiuose. Kelkime Trispalves ir labai norisi, kad ta šventinė nuotaika Lietuvoje justųsi. Tą Kovo 11-ąją galime švęsti visus metus, jei kažkoks renginys šiandien ir neįvyktų“, – paragino G. Surplys.

Pradėta tirti 11 naujų ėminių

Du nauji koronaviruso atvejai patvirtinti antradienio vakarą. Tuomet bendras šalyje patvirtintų užsikrėtimo atvejų skaičius išaugo iki trijų.


Sveikatos apsaugos ministerija praneša, kad trečiadienį 8.00 val. laboratorija pradėjo tirti 11 naujų ėminių.

Iki šiol iš viso atlikta 290 tyrimų dėl įtariamo koronaviruso.

Lietuvoje patvirtinti trys užsikrėtimo koronavirusu atvejai.

Pirmasis užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejis Lietuvoje nustatytas vasario 28 d. Atlikus tyrimus, infekcija nustatyta iš Veronos (Italija) vasario 24 d. grįžusiai pacientei. Dar du atvejai patvirtinti kovo 10 d.

Šiuo metu Lietuvoje stebimi daugiau kaip 5,5 tūkst. žmonių, kurie grįžo iš viruso labiausiai paveiktų teritorijų užsienyje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skolnieciņš

Skolnieciņš portretas
Kovid (Covid-19) laiks ir smags katram no mums. Par spīti grūtībām un pārbaudījumiem mūsu dzīvēs nezaudēsim cerību mūsu sirdīs. Domāsim gaišas domas. Vairosim pozitīvo enerģiju sev apkārt. Apzinīgi ievērosim visus kovid-19 pandēmijas laika ierobežojumus. Valkāsim sejas maskas un ievērosim 2 metru distanci. Sargāsim savu un savu tuvinieku veselību. Aizlūgsim Latvju Dievus, lai Latvju Dievi aizsargā mūsu dzimto zemīti. Latvju Dievi vienmēr uzklausa savu bērnu lūgšanas. Tāpēc lūgsim Latvju Dievus no visas sirds, lai mūsu tauta būtu vesela un spēka pilna. Turēsim cieņā senlatvju zīmes. Iedegsim zaļu svecīti par godu Dabas Mātei. Lūgsim Dabas Mātes svētību, lai Dabas Mātes svētība ienāk katrā namā! Aizdegsim krāsainas svecītes par godu Latvju Dieviem. Lūgsim Veļu Mātei ilgu mūžu. Lūgsim Laimai labu veselību. Lūgsim Pērkonu, lai Pērkons - Debesu Tēvs - patriec šo sērgu no mūsu zemītes! Būsim stipri un izturīgi! Lai Latvju Dievi mūs svētī! Lai Latvju Dievi stāv mums klāt!

Modestas

Modestas portretas
Kiek dahuje pasaulį bailių yra bijo kažkokio hujne , jau užpiso visi verkia ir verkia bus žmogui širdasmūgis ir padarys priežastį mirties korona .

agne

agne portretas
as laikousi taisykliu. bunu 2 atstumus ir nesusergu
VISI KOMENTARAI 135

Galerijos

Daugiau straipsnių