Quantcast

Du kartus išaugo internetu įsigyjamų nereceptinių vaistų kiekis

Koronaviruso pandemija pakeitė įprastą gyvenimą, o kai kurie įpročiai išliko ir pasibaigus karantinui. „Eurovaistinė internete“ pastebi, kad po karantino dukart dažniau nei tokiu pat metu pernai nereceptiniai vaistai įsigyjami internetu.

„Eurovaistinė internete“ valdančios įmonės „Azeta“ direktorė Justė Levčenkaitė sako, kad pastebima, jog klientai po karantino įprato nereceptinius vaistus dažniau pirkti internetu.

„Nereceptiniai vaistai po karantino, lyginant su praėjusia vasara, du kartus dažniau atsiduria pirkinių krepšelyje. Pastebime, kad klientai vertindami savo privatumą ir taupydami laiką, vis dažniau renkasi nereceptinius vaistus internete“, – sako J. Levčenkaitė.

Internete apsiperkantys klientai vertina farmacininko konsultacijas telefonu, kurių sulaukia visada įsigiję nereceptinių vaistų. „Klientai dažnai klausia apie vaistų vartojimo ypatumus, konsultuojasi apie galimus nepageidaujamus poveikius. Daug klientų teiraujasi, ar vaistai tinkami vartoti vaikams ir besilaukiančioms moterims. Tiesa, yra ir tų, kuriems jokių klausimų nekyla, nes jie tik papildo namų vaistinėlę ir perka tuos vaistus, apie kurių vartojimą jau žino“, – sako „Eurovaistinė internete“ farmacinės informacijos specialistė Greta Maksimavičiūtė.

Įtakos pasikeitusiems įpročiams galėjo turėti ir tai, kad „Eurovaistinė internete“ klientams siūlo greitus ir patogius pristatymo būdus, apsipirkdami internetu jie gali pasirinkti tos pačios dienos pristatymą Vilniuje arba kitą dieną visoje Lietuvoje, todėl vaistų netenka ilgai laukti.

Per karantiną greitesnį ir sklandesnį pristatymą paskatino Sveikatos apsaugos ministerijos priimtas sprendimas, kad įsigydami nereceptinius vaistus klientai gali atsisakyti konsultacijos telefonu, kuri įprastai suteikiama. Pasibaigus karantinui buvo sugrįžta prie įprastos tvarkos – klientas pirmiausiai turi sulaukti farmacininko konsultacijos telefonu, dėl to užsakymai ne visada gali būti įvykdomi taip pat greitai.

Internetu dažniausiai įsigyjami analgetikai, preparatai virškinimo problemoms spręsti ir vadinamieji „gėdos“ vaistai tokie kaip žvakutės hemorojui gydyti ar skubi kontracepcija. G. Maksimavičiūtė pastebi, kad šie vaistai išlieka dažniausiai įsigyjami nepaisant metų laikų, nes tai problemos, užklumpančios daugybę žmonių.

Vasarą dažniau nei įprastai ieškoma slopinančių niežulį ir priešgrybelinių vaistų. Dažniausiai įsigyjamiems vaistams daug įtakos turi tuo metu vyraujančios sezoninės problemos, pažymima „Eurovaistinės internete“ pranešime.

Internetu nereceptinius vaistus įsigyjantys klientai vertina platų asortimentą, galimybę pasirinkti tinkamiausius vaistus ir anonimiškumą, ypač įsigydami vadinamuosius „gėdos“ vaistus. „Eurovaistinėje internete“ galima įsigyti daugiau nei 500 skirtingų nereceptinių vaistų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių