Quantcast

Didžiausia vakcinų gamintoja prašo pasaulio palaukti: mes darome viską, ką galime

Didžiausia pasaulyje vakcinų gamintoja davė suprasti, kad eksportuojant vakciną nuo koronaviruso galimi vėlavimai. Indijos bendrovės „Serum Institute“ vadovas Adaras Poonawalla tviteryje rašė: „Mielos šalys ir vyriausybės, jūs laukiate #COVISHIELD siuntų, o aš nuolankiai prašau Jūsų būti kantrias. „Serum Institute“ nurodyta pirmenybę teikti didžiuliam Indijos poreikiui ir kartu išlaikyti pusiausvyrą patenkinant likusio pasaulio poreikius. Mes darome viską, ką galime“.

Šį įmonė, be kita ko, gera kaina gamina „AstraZeneca“ vakciną pavadinimu „Covishield“. Todėl ji ypač svarbi su pandemija kovojančioms skurdesnėms šalims.

Indija neretai pavadinama „pasaulio vaistine“. Antroje pagal gyventojų skaičių pasaulio valstybėje, jos pačios duomenimis, pagaminama pusę visų pasaulio vakcinų. Indija pastaruoju metu skurdesnėms regiono šalims ir kitoms valstybėms padovanojo milijonus dozių vakcinos nuo koronaviruso. Dar dalis vakcinos buvo parduota. Indijai tai galimybė sustiprinti savo įvaizdį regione.

Tačiau ir pačiai Indijai reikia daug vakcinos. Šalis nori iki vasaros paskiepyti 300 mln. žmonių – tai yra šiek tiek mažiau nei ketvirtadalis gyventojų iš 1,3 mlrd.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rauginti kopūstai

rauginti kopūstai portretas
ai šita... galit neskubėt
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių