Quantcast

Darbas namuose kenkia sveikatai

  • Teksto dydis:

Specialistai teigia, kad darbas namuose gali daryti neigiamą poveikį sveikatai. Nepaisant to, norinčių dirbti lanksčiau Lietuvoje vis daugėja.

Darbą namuose gyventojai pasirenka dėl įvairių priežasčių: nori lankstaus darbo grafiko, turi laiką leisti su artimaisiais, jiems netinka sąlygos biure.

„Spinter tyrimai“ rodo, kad Lietuvoje kas penktas gyventojas dirba neprisirišdamas prie konkrečios darbo vietos ir pasirinkdamas sau patogų laiką, dar 20 procentų norėtų tokių darbo sąlygų.

Psichologas-psichoterapeutas Justinas Burokas pastebi, kad dirbantiems namuose neretai sunku dėmesį sutelkti tik ties darbu. Ilgesnės darbo valandos ir patiriamas stresas, anot J. Buroko, neigiamai veikia žmonių psichinę sveikatą.

Specialistai sako, jog to išvengti galima, jei dirbama griežtai nustatytomis valandomis specialiai tam skirtoje vietoje, taip pat, jei laiko skiriama poilsio pertraukėlėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ot ir ne

Ot ir ne portretas
Gal ir komfortas, bet abejotinas. Ką sutaupai kelionei, tą išleidi elektrai, šildymui ir darbo priemonėms, nes už dyka nieks nieko neduoda, nei programų, nei ko; už viską privalai mokėti pats, o kadangi perki mažmenomis, tai moki brangiau, negu darbdavys, perkantis urmu. Kažkaip negirdėjau, kad dirbantiems namuose darbuotojams (valdininkai nesiskaito!) samdytojai darbo priemones supirikinėtų... Savo laiką irgi nelabai kontroliuoji, nes užsakovai tikisi gauti baigtą užsakymą kur kas greičiau - juk tau "niekas netrukdo"... O "gyvai bendrauti" dažnai užima mažiau laiko, negu atsakinėti į pranešimus elektroniniu paštu...

Darbas namie

Darbas namie portretas
Tai tiesiog komfortas. Nereikia su niekuom gyvai bendrauti, pats kontroliuoji savo laiką, sutaupai kuro, laiko kelionei į darbą ir pietus pats sau gali paruošti. Bet visa tai tinka tik disciplinuotiem, turintiem šiek tiek valios ir nevienišiems žmonėms.

A

A portretas
Dirbti namuose geriau todėl, kadangi šiais laikais darbuose yra tik karjeristais, nebėra jokio nuoširdumo.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių