Quantcast

D. Britanijoje pradėti koronavirusu užkrėstų sveikų savanorių tyrimai

Jungtinė Karalystė tapo pirmąja valstybe, kurioje sveiki savanoriai tyrimo tikslais užkrėsti koronavirusu, sekmadienį patvirtino šalies Sveikatos apsaugos ministerija.

Pirmieji niekada nuo COVID-19 neskiepytų savanorių tyrimai pradėti šį šeštadienį.

„Tikimės, kad „Human Challenge“ programa patobulins ir paspartins vakcinų bei gydymo nuo COVID-19 kūrimą. Pirmoji savanorių grupė jau pradėjo viruso charakterizavimo tyrimą Londono karališkojoje ligoninėje. Šie kruopščiai atrinkti suaugę savanoriai bus paveikti virusu saugioje ir kontroliuojamoje aplinkoje, o medikai bei mokslininkai juos stebės ir prižiūrės visą parą“, – naujienų agentūrai DPA sakė Sveikatos apsaugos ministerijos atstovai.

Mokslininkai tyrimui atrinko iki 90 jaunų ir sveikų savanorių, kurie greičiausiai nesusidurs su sunkia COVID-19 forma. Iš pradžių savanoriai bus paveikti mažiausia įmanoma viruso doze, kurios užtenka, kad prasidėtų infekcija.

Tyrimo tikslas yra išsiaiškinti, kaip žmogaus imuninė sistema reaguoja į koronavirusą ir kaip viruso dalelės reaguoja su aplinka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

//////

////// portretas
Kvaili kurie sutiko būti bandomom pelem.O jeigu bus stipresnis tas nuodas suleistas ir negalės išgydyti ,kas bus tada ar pagalvojo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių