Quantcast

COVID-19 vakcina – jau Panevėžyje

Respublikinę Panevėžio ligoninę šiandien apie 13 val. pasiekė pirmoji „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcina nuo COVID-19. Panevėžį pasiekė maždaug 1 tūkst. dozių vakcinos.

Panevėžio ligoninė intensyviai ir labai atsakingai ruošėsi skiepijimo nuo COVID-19 ligos pradžiai, todėl, kaip teigia įstaigos vadovas Arvydas Skorupskas, atsakingai dar šią savaitę pranešė, jog yra tinkamai pasiruošta skiepijimui, kuris prasidės rytoj, sekmadienį, gruodžio 27 dieną, 8 val.

Saugojo specialiosios tarnybos

Sveikatos apsaugos ministras, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovas Arūnas Dulkys paskelbė, kad Lietuvą jau pasiekė pirmoji „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcina nuo COVID-19.

Lietuvos sieną vakcinos siunta kirto naktį iš penktadienio į šeštadienį 3.15 val. Kirtus Lietuvos sieną, specialųjį transportą, vežantį vakcinas, pradėjo saugoti du policijos ekipažai ir „Aro“ automobilis.

Ministras dar kartą patvirtino, kad kaip ir planuota, vakcinavimas prasidės sekmadienį ligoninėse Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje 8 val. ryte.

R. Ančerevičiaus nuotr.

Skiepysis savanoriškai

Respublikinės Panevėžio ligoninės direktorius A. Skorupskas aiškino, kad pagal patvirtintą planą, pirmiausia bus skiepijami COVID–19 skyriuose dirbantys darbuotojai – medikai, slaugytojai, slaugytojų padėjėjai, pagalbiniai ir kiti darbuotojai, darbuotojai, dirbantys Reanimacijos ir intensyviosios terapijos, Priėmimo ir skubiosios pagalbos skyriuose, bei kituose padaliniuose dirbantys darbuotojai, kuriems yra padidinta kontakto su COVID–19 liga sergančiais pacientais rizika.

Šis skiepas – geriausia šv. Kalėdų dovana mūsų ligoninės darbuotojams.

„Skiepijimas yra savanoriškas, tačiau turime suprasti, kad jis – labai svarbi šio sunkaus pandeminio laikmečio realybė ir puiki galimybė apsaugoti save ir kitus nuo klastingos ir vis plintančios COVID–19 infekcinės ligos. Šis skiepas – geriausia šv. Kalėdų dovana mūsų ligoninės darbuotojams“, – sako A. Skorupskas.

Dvi valandas šaldiklyje

Sveikatos apsaugos ministerijos kanclerė Jurgita Grebenkovienė informavo, kad atvežtos vakcinos buvo dvi valandas laikomos šaldiklyje, tuomet pakrautos į dvi transporto priemones, kurios jas pristatė į ligonines.

Ši pirmoji vakcinos nuo koronaviruso partija bus skirta skiepyti medikams. Kanclerės teigimu, Vilniaus ir Kauno apskritys gaus po 3 tūkst. vakcinos dozių, Klaipėdos apskritis – apie 2 tūkst., o Šiauliai ir Panevėžys – po maždaug 1 tūkst. dozių.

Jos buvo padalintos pagal regiono gyventojų, medikų ir pacientų skaičių.

Atvežtos vakcinos buvo dvi valandas laikomos šaldiklyje, tuomet pakrautos į dvi transporto priemones, kurios jas pristatė į ligonines.

R. Ančerevičiaus nuotr.

Kiekiai nuolat kinta

„BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcina yra pirmoji ir kol kas vienintelė, kurią leista naudoti Europos Sąjungoje (ES) – Europos Komisija leidimą ją platinti davė pirmadienį, kai tai padaryti rekomendavo Europos vaistų agentūra.

Lietuvoje paskiepijus sveikatos priežiūros įstaigose dirbančius medikus, antruoju etapu vakcinos bus skiriamos palaikomojo gydymo ir slaugos paslaugas teikiančių gydymo įstaigų darbuotojams ir pacientams.

Anksčiau skelbta, kad pirmąja siunta į Lietuvą turėtų atkeliauti beveik 10 tūkst. vakcinų, tačiau Lietuvos valdžios atstovai tvirtino, jog informacija apie būsimus kiekius nuolat kinta. A. Dulkys tikisi, kad jei vakcinos tiekimas nestrigs, pavyks paskiepyti po keletą tūkstančių medikų ir rizikos grupės asmenų per savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam - ,,jahcity,, nesiskrepliuok pauksciu kalba

tam - ,,jahcity,, nesiskrepliuok pauksciu kalba portretas
lietuviskoj spaudoj...MOKYKIMES KALBET IR RASYT LIETUVISKAI....

o naujos formos sifilis

o  naujos  formos  sifilis  portretas
jau Klaipedoje.....

Jahcity

Jahcity portretas
You can’t sue Pfizer or Moderna if you have severe Covid vaccine side effects. The government likely won’t compensate you for damages either
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių