Quantcast

COVID-19 užsikrėtė dar vienas mokinys, šįkart – Klaipėdoje

Koronavirusas antradienį nustatytas Klaipėdos „Versmės“ progimnazijos mokiniui, BNS informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

„Asmuo, dabartiniu vertinimu, visą praėjusią savaitę užkrečiamuoju periodu buvo mokykloje. Šią savaitę į mokyklą jis jau nebeėjo“, – BNS sakė NVSC atstovė Justina Petravičienė.

Anot jos, tyrimas dėl jaučiamų simptomų mokiniui atliktas šį pirmadienį.

Pirminiais duomenimis, sąlytį su užsikrėtusiuoju turėjo 30 mokinių, dvylikai mokytojų atliekami profilaktiniai tyrimai dėl COVID-19.

J. Petravičienės teigimu, epidemiologai dar aiškinasi, kur vaikas galėjo užsikrėsti.

„Epidemiologinis tyrimas tęsiamas, tačiau kol kas aiškių sąsajų, kad vaikas būtų bendravęs su jau užsikrėtusiais asmenimis ar grįžusiais iš užsienio, mūsų specialistai nenustatė. Taigi užsikrėtimo aplinkybės kol kas nėra aiškios“, – aiškino ji.

Kaip BNS sakė progimnazijos direktorė Gražina Pocienė, nuotoliniu būdu laikinai mokysis ne tik izoliacijoje esantys užsikrėtusiojo klasiokai, bet ir dar vienos šalia esančios klasės moksleiviai.

„Kadangi ten mokosi užsikrėtusiojo pusseserė, tai nusprendėm tuos vaikus mokyti nuotoliniu būdu, kol ji atliks tyrimą ir bus aiškūs atsakymai“, – teigė direktorė.

Anot jos, mokykloje antradienį ryte dezinfekavus patalpas, kitiems mokiniams bus tęsiamas įprastinis, kontaktinis ugdymas.

Anksčiau antradienį pranešta, kad koronavirusas Klaipėdos apskrityje nustatytas ir Gargždų lopšelio-darželio „Gintarėlis“ auklėtiniui.

J. Petravičienės teigimu, abu šie atvejai bus įtraukti į trečiadienio statistiką.

Pasak NVSC atstovės, COVID-19 liga šiuo metu serga 16 Lietuvos moksleivių, tačiau nė vienas iš jų neužsikrėtė ugdymo įstaigoje.


Šiame straipsnyje: Koronavirusas LietuvojeCOVID-19 saviizoliacijaužsikrėtė koronavirusukoronavirusas KlaipėdojeLNK1

NAUJAUSI KOMENTARAI

Baikite

Baikite  portretas
snarglius ir kosulį kovidu vadinti. Ir nekelkit panikos, Tegu pabūna 2 dienas namie ir bus sveiki.

Praeivis

Praeivis portretas
COVID 19 virusas, tai pats patikimiausias skiepas nuo būsimų infekcijų, tai kad skubėkite kol jis dar ekzistoja užsikrėsti juo... jis juk vistiek nepadaro rimtos žalos sveikatai, išskyrus baimės, kurią sukelia medikai ir infomatoriai....

Tika

Tika portretas
pamatysite, dabar kam atsiras sloga visi bus priskirti sergantys Covid virusų. Tokiu oru rudenį ir taip beveik kas antras vaikas sirguliuoja ir taip būdavo visada, o dabar darys viruso sensacija.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių