Quantcast

Tokių skaičių Lietuvoje dar nematėme: nustatyta 9490 naujų COVID-19 atvejų, mirė 12 žmonių

  • Teksto dydis:

Statistikos departamentas trečiadienį pranešė, kad Lietuvoje per praėjusią parą nustatyta 9490 naujų koronaviruso atvejų. Nuo COVID-19 mirė dar 12 žmonių.

Tai didžiausias iki šiol registruotas paros naujų atvejų skaičius Lietuvoje. Paskutinį kartą antirekordinis atvejų skaičius fiksuotas prieš savaitę, kai nustatyta 7,2 tūkst. atvejų.

Iš visų mirusiųjų nuo COVID-19 devyni buvo nepaskiepyti arba paskiepyti nepilnai.

Praėjusią parą 510 gyventojų gavo pirmąją vakcinos nuo COVID-19 dozę, iš viso paskiepyti 6459 asmenys.

Ligoninėse šiuo metu gydomi 1139 COVID-19 sergantys pacientai, iš jų – 93 reanimacijoje.

Šalyje praėjusią parą atlikta 26,8 apie tūkst. molekulinių (PGR) ir 3,7 tūkst. antigeno tyrimų dėl įtariamo koronaviruso.

14 dienų naujų susirgimų koronavirusu skaičius 100 tūkst. gyventojų toliau auga ir siekia 2723,8 atvejo. Septynių dienų teigiamų diagnostinių testų rodiklis taip pat didėja ir siekia 32,8 procento.

Nuo pandemijos pradžios šia infekcine liga Lietuvoje susirgo 628 tūkst. gyventojų, nuo jos mirė beveik 7,8 tūkst. žmonių.

Ligoninės ir mirtys

Praėjusią parą į ligonines dėl COVID-19 paguldyti 169 žmonės – pusšimčiu daugiau nei ankstesnę parą.

51 pacientui taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, deguonis papildomai tiekiamas 93 žmonėms.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys anksčiau yra sakęs, kad griežtos pandemijos valdymo priemonės būtų pradedamos taikyti tuo atveju, jeigu šalies gydymo įstaigose būtų užimta 240 reanimacijos lovų.

Nuo COVID-19 praėjusią parą mirė aštuoni vyresni nei 80 metų asmenys, keturi priklausė 70–79 metų grupei.

Trys mirusieji buvo paskiepyti pilnai: jie priklausė 70–79 ir 80–89 metų grupėms.

Iš 7798 žmonių, iki šiol mirusių nuo COVID-19, pilnai paskiepyti buvo 726. Tiesiogiai ir netiesiogiai su COVID-19 siejama 14,8 tūkst. mirčių.

Vakcinacija

Iki šiol mažiausiai viena vakcinos doze paskiepyta apie 1,94 mln. žmonių. Pilnai vakcinuota per 992 tūkst. gyventojų, dar 864 tūkst. pilnai paskiepytųjų yra gavę ir sustiprinančiąją vakcinos dozę.

Tarp pilnai paskiepytųjų Statistikos departamentas neįtraukia sustiprinančiąją dozę gavusių žmonių, jie skaičiuojami atskirai.

Lietuvoje mažiausiai vieną skiepo dozę yra gavę 69,4 proc. gyventojų.

Neskaičiuojant gruodį pradėtos skiepyti jauniausios vaikų grupės, kur paskiepyta 4,5 proc. vaikų, mažiausiai pasiskiepijusiųjų yra tarp 12–15 metų vaikų – 37,6 procento.

Vyriausių šalies gyventojų, kuriems per 80 metų, paskiepyta 72,7 procento.

Iš viso Lietuvoje iki šiol gauta apie 6,6 mln. vakcinų dozių, skiepyti sunaudota 4,39 mln. iš jų.

Šiuo metu koronavirusu tebeserga 69 tūkst. žmonių – maždaug 10 tūkst. daugiai nei prieš parą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daktaras Mengelė

Daktaras Mengelė portretas
Nesiskiepykite. Krematoriumai nukels į Dausas laimingus ,ką čia kankintis, ten laukia amžina laimė. Svarbu pasirinkti gerai degantį karstą ir baltas drapanas, galima įsidėti į kišenę gintaro gabaliuką.

Anonimas

Anonimas portretas
Papasakokit geriau kaip greitosios važiuoja , ant mirgalkių, varo per miestą greitoji, užkampį kokiam apsisuka ir toliau varinėja , degina kurą.....

Gyv.J.K

Gyv.J.K portretas
Anglijoje niekas neserga,tik peršalimų ,kaip visą laiką ,tokių metų laiku.Nuo ketvirtadienio ir kaukių jokių niekur nereikės o visi kiti apribojimai seniai panaikinti.
VISI KOMENTARAI 55

Galerijos

Daugiau straipsnių