Quantcast

COVID-19 įsisuko į Panevėžio ligoninę: viename skyriuje stabdomas ligonių priėmimas

Susirgimas koronavirusu užfiksuotas ir Respublikinėje Panevėžio ligoninėje. Tą naujienų portalui jp.lt patvirtino ir ligoninės direktorius Arvydas Skorupskas. „Teigiamas koronaviruso testas nustatytas Neurologijos skyriaus pacientui“, – teigė ligoninės vadovas.

Kaip sakė A. Skorupskas, pacientą buvo ruošiamasi išleisti reabilitacijai.

„Kaip ir priklauso, jam buvo padarytas koronaviruso testas. Rezultatas – teigiamas, nors paguldžius gydymui į ligoninę, ligonio testas buvo neigiamas. Visiems medikams, kurie gydė pacientą, atlikti testai – jie neigiami. Taipogi testuoti ir ligoniai, gulėję palatoje. Personalas šiuo metu izoliacijoje ir į darbą grįš rugsėjo 30 dieną. Situacija suvaldyta ir jokios panikos nėra“, – teigė A. Skorupskas.

Ketvirtadienį po pietų Respublikinės Panevėžio ligoninės vadovas A. Skorupskas informavo, kad jau yra gauta Nacionalinio visuomenės sveikatos centro patikrinimo pažyma.

„Joje rašoma, jog ligoninėje pažeidimų nenustatyta. Pripažinta žema koronaviruso plitimo rizika“, – teigė A. Skorupskas.

Stabdomas ligonių priėmimas

Kaip pranešė Panevėžio ligoninė, nustačius koronavirusą vienam iš ligoninės pacientų, septynioms paroms yra stabdomas pacientų guldymas į  Neurologijos skyrių.

„Neurologinė pagalba Respublikinėje Panevėžio ligoninėje ir toliau bus teikiama, tačiau hospitalizuojami bus tik tie pacientai, kurių sveikatos būklė reikalaus neatidėliotinos medikų pagalbos. Pacientų, besigydančių Neurologijos skyriuje, lankymas draudžiamas. Ši tvarka ir visi draudimai galios vieną savaitę. Po to, priklausomai nuo  epidemiologinės situacijos, šios nuostatos gali būti panaikintos“, – rašoma ligoninės išplatintame pranešime.

Rekordinis susirgimų skaičius

Per praėjusią parą nustatytas rekordinis naujų koronaviruso atvejų skaičius – 138, bendras susirgimų skaičius šalyje siekia 4070, ketvirtadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Šiuo metu koronaviruso infekcija tebeserga 1709 asmenys, 2253 – pasveiko. Vakar dienos duomenimis, Panevėžyje patvirtinti 4 susirgimai koronavirusu.

Nuo COVID-19 iš viso mirė 89 žmonės, dėl kitų priežasčių mirė 19 užsikrėtusiųjų. Izoliacijoje yra 17 tūkst. 839 asmenys.

Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje nustatytas 255 įvežtiniai atvejai.

Per praėjusią parą laboratorijose ištirta 6613 ėminių, iš viso iki šiol ištirti 744 tūkst. 174 ėminiai.


Šiame straipsnyje: Koronavirusas LietuvojeCOVID-19 saviizoliacijakoronavirusas Panevėžio ligoninėje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Gydytojas

Gydytojas portretas
Renata,ne operacijos stabdomos,o ligonių priėmimas į neurologijos sk.Išmokyt skaityti.

Geri kinietiski testai

Geri kinietiski testai portretas
Tai teigiamas,tai neigiamas :D Neigiamu,aisku,netikima. O gavus teigiama- keliamas skandalas.

Na pala

Na pala portretas
Ligoninej uzsikrete virusu ? Nuo ko ? jei visi aplink be viruso Jei pries guldant daro testus tai kazkam nepadare Gal indu neisplauna ar patalynes Reiskia vistik kazkur yra zidinys Tai kas dabar ? vel zidiniu tampa gydymo istaiga ?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių