Quantcast

„Camelia“ mažina naštą slaugantiems artimuosius: į namus sauskelnes ir įklotus pristato nemokamai

  • Teksto dydis:

Rūpintis sunkiai sergančiu, prie lovos prikaustytu artimuoju – didžiulis iššūkis visai šeimai. „Camelia“ vaistinių tinklas siekia palengvinti naštą slaugantiems artimuosius, kuriems nuolat tenka pasirūpinti šlapimą sugeriančiomis priemonėmis. Nuo šiol vaistinėje įsigijus bent 2 pakuotes sauskelnių arba įklotų, prekės į namus bus pristatytos nemokamai.

Iš lovos pakilti negalintis pacientas dažniausiai be personalo ar artimųjų pagalbos pats negali nueiti iki vonios ar tualeto, susiduria su higienos iššūkiais, todėl reikalingos specialios priemonės. Per mėnesį vienam asmeniui gali prireikti 40-60 sauskelnių, populiariausios yra 30 vnt. pakuotės, kurias klientams nelengva transportuoti dėl didelės apimties. Dėl šios priežasties „Camelia“ vaistinių tinklas savo klientams sauskelnes ar įklotus siūlo įsigyti vaistinėje, o prekes nemokamai į namus pristatys kurjeris.

„Per mėnesį vienam slaugomam žmogui gali prireikti dviejų didelių sauskelnių pakuočių. Klientui abi jas iškart parsinešti nėra patogu, taip pat ne visiems patogu kas savaitę į vaistinę užsukti nusipirkti mažesnių pakuočių, todėl, siekdami palengvinti artimuosius slaugančių klientų kasdienybę, siūlome sauskelnes įsigyti „Camelia“ vaistinėje, o prekės be jokių rūpesčių ir papildomų sąlygų, nemokamai bus pristatytos į namus“, – sako „Camelia“ vaistinių tinklą valdančios UAB „Nemuno vaistinė“ generalinė direktorė Aušra Budrikienė.

Sprendžiantiems klausimą, ką rinktis – sauskelnes-kelnaites ar paprastas sauskelnes, svarbu atsižvelgti į tai, ar slaugomas asmuo pats geba atsikelti iš lovos. Bent truputį savarankiškai galintiems judėti pacientams rekomenduojamos sauskelnės-kelnaitės, prikaustytiems prie lovos – sauskelnės.

„Perkant šias prekes taip pat svarbu žinoti paciento klubų apimtį, kad jis galėtų jaustis patogiai ir per mažos sauskelnės nespaustų, o per didelės – nepraleistų skysčio. Taip pat derėtų atsižvelgti į priemonės sugeriamumą ir pagal tai atitinkamu dažnumu jas keisti“, – sako „Camelia“ vaistininkė Monika Matulaitytė.

Neretai iš lovos negalintys pakilti pacientai serga sunkiomis, nepagydomomis ar ilgai besitęsiančiomis ligomis. Slaugantieji patiria nuolatinę įtampą, nežinią, juos kamuoja nuovargis, todėl, pasak vaistininkės, itin svarbu, kad būtų galvojama ne tik apie paciento gerovę.  

„Svarbiausia nepamiršti savęs ir savo emocinės būklės bei ja pasirūpinti patiems. Gera nuotaika padeda greičiau pasveikti ar ramiau jaustis ir slaugomam žmogui, ir padeda pačiam slaugančiajam lengviau pakelti sunkumus“, – įsitikinusi vaistininkė.

„Camelia“ vaistinių tinklas primena, kad nuo liepos 1 dienos asmenims, kuriems nustatytas sunkus šlapimo nelaikymas, mažas pajamas gaunantiems senatvės pensininkams, negalią turintiems asmenims ir visiems 75 metų ir vyresniems senjorams per mėnesį galima gauti 60 vnt. (vietoje iki šiol gautų 45) kompensuojamųjų sauskelnių ir įklotų. Kad prekes būtų galima įsigyti patogiau ir už mažą kainą, kviečiame užsukti į „Camelia“ vaistinę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių