Quantcast

Buvęs storiausias pasaulio žmogus sėkmingai meta svorį

Meksikoje vienu metu sunkiausiu pasaulio žmogumi žiniasklaidos vadintas Chuanas Pedro Franco ruošiasi sudėtingai operacijai, per kurią jo svorį medikai turėtų sumažinti nuo pusės tonos iki 120 kilogramų.

Šių metų pradžioje Ch. P. Franco svėrė beveik 600 kilogramų ir galėjo varžytis su šiuo metu pačiu sunkiausiu pasaulio žmogumi Khalidu Shaari, kuris gyvena Saudo Arabijoje ir dabar sveria 610 kilogramų. Ch. P. Franco jau numetė 175 kilogramus. Juo tris mėnesius rūpinasi speciali ligoninė Meksikos Gvadalacharos mieste.

„Anksčiau negalėjau judėti, sėdėti ar net vienas atsigulti į lovą. Dabar judėjimo daugiau. Daugiau laisvės. Pats stengiuosi judėti daugiau. Žengiu du ar tris žingsnius ir labai dėl to džiaugiuosi. Noriu stengtis dar labiau“, – patikino Ch. P. Franco.

Vyru besirūpinantys Gvadalacharos medikai ruošiasi operacijai, kuri turėtų dar labiau sumažinti svorį. Dėl nutukimo problemų Ch. P. Franco kentėjo nuo pat paauglystės. Dabar jam 33 m. Pastaruosius 7 metus jam teko pragulėti lovoje, kol galiausiai atsidūrė Gvaladalcharos ligoninėje.

Gegužę vyrui buvo atlikta pirmoji skrandžio šuntavimo operacija. Dabar jo svoris sumažėjo iki 366 kg.

Operacija pavyko labai gerai, sakė chirurgas Jose Antonio Castaneda. „Mes nusiteikę labai optimistiškai“, – pridūrė jis. Jei viskas klosis gerai, pacientas galės atsisakyti medikamentų nuo diabeto ir aukšto kraujo spaudimo – ir, tikėtina, po 7 metų galės bėgioti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
O cia tai pavyzdys tinginiams,valgai ir guli,tai matyt mamyte buvo labai gera,paslaugi,beprotiskai mylejo suneli.cia vienas pavyzdys,o yra mamyciu,kurios taip stengiasi,kad tik dukros butu lieknos,kad sios nuo bado mirsta.va cia jau reikia gydyti ,tam tikroje ligonineje,mamytes.
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių