Quantcast

Australų mokslininkai: homeopatijos poveikis – kaip placebo

  • Teksto dydis:

Homeopatinio gydymo poveikis – toks pat kaip placebo. Apie tai išanalizavę daugybę duomenų bei mokslinių tyrimų paskelbė Australijos nacionalinės medicinos ir sveikatos apsaugos tyrimų tarybos ekspertai.

Mokslininkai neaptiko homeopatijos veiksmingumo įrodymų, gydant 68 ligas, tarp kurių buvo ir kosulys, ir maliarija. Dar 29 ligų atveju vienetiniai tyrimai rodė homeopatinių metodų veiksmingumą. Tačiau tyrimuose dalyvavo per mažai pacientų, jie buvo vykdomi nesilaikant taisyklių.

Australijos ekspertai nemano, kad homeopatiją būtina uždrausti, tačiau pranešime perspėja, kad jos metodai neturėtų būti taikomi lėtinių ar sunkių ligų gydymui.

Pacientai, pasikliaujantys homeopatija, turėtų būti perspėjami, kad rizikuoja sveikata delsdami kreiptis profesionalios medicininės pagalbos.

Tai toli gražu ne pirmas kartas, kai suabejota homeopatijos veiksmingumu. Panašias išvadas prieš penkerius metus yra paskelbę britų mokslininkai. Spėjama, kad dėl to ypač sumėžėjo homeopatija pasitikinčių Didžiosios Britanijos gyventojų skaičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jokūbas

Jokūbas portretas
Labai gerai veikia gydant gyvūnus. Kaip tai paaiškinti?

Placebas

Placebas portretas
tebunie placebas, bet butent homeopatijos pagalba išsigydžiau lėtinę ligą, kai tradiciniai daktarai siūlydavo ligoninę su krūva vaistų, kurių labai ilgas šalutinių poveikių sąrašas.

opapa

opapa portretas
puikiai pasakyta Teresos PALAIKAU 100%
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių