Quantcast

Gripas nusinešė dviejų vaikų gyvybes

Praėjusią savaitę padaugėjo sergančių gripu ir dėl jo paguldytų į ligoninę žmonių, pirmadienį skelbia Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Bendras sergamumas gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų (ŪVKT) infekcijomis ir koronavirusu sumažėjo – jo rodiklis praėjusią savaitę siekė 981,0 atvejo 100 tūkst. gyventojų, kai kovo 13–19 dienomis jis buvo 1014,6 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

ŪVKTI ir COVID-19 ligos atvejų buvo užregistruota mažiau, o gripo – daugiau. Praėjusią savaitę buvo nustatyta 2230 gripo atvejų, kai savaitę anksčiau – 2165 atvejai.

Nustatytas 23 341 viršutinių kvėpavimo takų infekcijų atvejis (ankstesnę savaitę – 24 088), COVID-19 ligos – 2003 atvejai (ankstesnę savaitę – 2265).

Pranešama, kad pastarąsias keturias savaites daugėja į ligonines dėl gripo paguldytų asmenų. Praėjusią savaitę Lietuvoje dėl gripo į ligonines buvo paguldyta 110 asmenų, didžioji dalis jų buvo vaikai – 94. Intensyviosios terapijos skyriuose buvo gydomi penki asmenys, iš jų keturi vaikai. Į ligoninę pateko ir viena nėščioji.

Savaitę anksčiau į ligonines pateko 70 asmenų, dar anksčiau – 65 asmenys, prieš tai – 54 asmenys.

Praėjusią savaitę buvo užregistruoti du mirties nuo gripo atvejai, mirusieji priklausė 0–9 ir 10–19 metų amžiaus asmenų grupėms, nebuvo skiepyti sezoninio gripo vakcina, gretutinių ligų neturėjo. Lietuvoje šį gripo sezoną iš viso užregistruota 16 mirties nuo gripo atvejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaikai ir jauni žmonės gripu gali sirgti

Vaikai ir jauni žmonės gripu gali sirgti  portretas
Labai sunkiai. Su abiejų plaučių, širdies raumens pažeidimu. Taigi tas rusų čiuožėjas jau du mėnesius geriausioje Maskvos ligoninėje gripą B gydosi. Neteko pėdų, rankų pirštų, patyrė du insultus, pakenkti inkstai ir plaučiai. Čia tokia organizmo reakcija į virusą. Nuo gripo kasmet jauni miršta.

To drąsi tauta

To drąsi tauta portretas
nešiok dujokaukę ir bokso pirštines ir nieko nebijosi.

Patarimas

Patarimas portretas
Durniai, nesiskiepykit. Greičiau numirsit dar jaunysteje.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių