Quantcast

Atnaujinti reikalavimai ugdymo įstaigoms: turės įsileisti sloguojančius asmenis

  • Teksto dydis:

Atsižvelgiant į švietimo bendruomenės siūlymus, sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio operacijų vadovo Aurelijaus Verygos sprendimais patikslinti reikalavimai dėl sąlygų, kada žmonės turėtų nedalyvauti švietimo įstaigų veikloje. Taip pat patikslintos nuostatos dėl pašalinių asmenų lankymosi ugdymo proceso metu.

Kaip praneša Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), iš ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų požymių sąrašo, dėl kurių negalima lankyti ikimokyklinio ugdymo įstaigos ar mokyklos, dalyvauti neformaliojo vaikų švietimo veiklose, lankyti aukštąsias ir profesinio mokymo įstaigas, išbraukta sloga, kadangi tai nėra specifinis COVID-19 ligos požymis.

Tačiau turintys kitus koronaviruso infekcijai būdingus požymius – aukštesnę nei 37,3 temperatūrą, kosulį, pasunkėjusį kvėpavimą – asmenys į švietimo įstaigas neturėtų vykti.

Jeigu šie požymiai pasireiškia ugdymo įstaigoje, toks asmuo turėtų apleisti patalpas ir kreiptis į šeimos gydytoją.

Vykdant švietimo programas, įskaitant neformaliojo vaikų švietimo programas, pedagogams pastebėjus, kad vaikas karščiuoja, kosėja, pasunkėjo jo kvėpavimas ar pasireiškė kiti negalavimai, mokytojai ar programų organizatoriai privalo nedelsdami į tai reaguoti ir apie tai informuoti vaiko tėvus.

Laukti atvykstančių tėvų vaikas turėtų atskiroje patalpoje, kabinete, salėje ar kitoje vietoje, kurioje nebūtų kitų žmonių. Su tėvų laukiančiu vaiku turėtų būti ugdymo įstaigos darbuotojas.  Vaiko tėvai dėl tolimesnių veiksmų turėtų kreiptis į šeimos gydytoją.

Taip pat pakoreguotos nuostatos dėl pašalinių asmenų lankymosi. Numatoma, kad pašaliniai asmenys negali būti įleidžiami į švietimo įstaigą tik ugdymo proceso metu. Šis draudimas nėra taikomas asmenims, kurie  teikia paslaugas, būtinas ugdymui organizuoti ar vykdyti valstybines funkcijas. Jei patalpos ne pamokų metu naudojamos kitoms reikmėms, jos turi būti išvėdinamos ir išvaloms prieš prasidedant ugdymo procesui.

Atsižvelgiant į švietimo bendruomenei kylančius klausimus ir siūlymus, operacijų vadovo sprendimais taip pat patikslinta tvarka dėl pamokų pradžios ir pertraukų laiko bendrojo ugdymo mokyklose, tualetų, rūbinių naudojimo tvarkos šiose švietimo įstaigose.

Pavyzdžiui, patikslinama, kad jeigu mokykloje yra bendra rūbinė, patariama atskiras drabužines įrengti klasėse arba kitur prie mokymo patalpų. Esant poreikiui, tualeto patalpos priskiriamos naudotis konkrečios klasės, grupės ar srauto mokiniams, neskirstant jų pagal lytis. Tvarkaraštyje trumpesnes negu 10 minučių pertraukas numatyti arba pamokas anksčiau nei 8 val. pradėti siūloma tik pritarus mokyklos tarybai. Pradinėse klasėse organizuojamose pailgintos dienos grupėse gali dalyvauti tik vienos klasės, grupės ar srauto mokiniai.

Visi kiti reikalavimai, kurių svarbiausias – laikytis atstumo, atskirti mokinių ir studentų srautus – lieka galioti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irena

Irena portretas
Užkresti sveikus su sloga.Geriau nieko negali sugalvot.Po to kosulys ir sėdi laimingi su kaukėm.Gal apie pasekmes galvokit

vitalijus Šakys

vitalijus Šakys portretas
nesveiki dundukai ir tiek!!! vaikus kankina su antsnukiais , karo atveju aš ginsiu konstitucija ir pazadu kad bus iššaudyti tie idijotai.

as

as portretas
To na Todel kad jiems nieko apart slogos ir nebuvo
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių