Quantcast

Ar galima į virdulį pilti šiltą vandenį?

  • Teksto dydis:

Arbata būna gardi, kai naudojamas tinkamas vanduo. Ar galima į virdulį pilti šiltą vandenį iš čiaupo? Ar nuo to nepablogės maisto kokybė?

Jei ruošdami maistą naudojate šaltą vandenį, tai neturėtumėte baimintis naudoti ir šiltą vandenį iš čiaupo, – teigė „Šiaulių energijos“ atstovas Justinas Visockas. LRT Radijo klausytoja susidomėjo, ar karštas ir šaltas čiaupo vanduo vienodai tinkami maistui ruošti.

„Norėjau sužinoti, ar karštą vandenį iš čiaupo galima gerti ir naudoti maistui? Arbatai? Draugė man sakė, kad tas pats – ar šaltą, ar karštą vandenį naudoji maistui, bet aš visada naudodavau tik šaltą. Norėčiau sužinoti, ar tiesa, kad karštą vandenį galima gerti ir plikyti arbatą“, – teiravosi klausytoja.

J. Visockas tikino, kad iš čiaupo bėgantis karštas vanduo yra tinkamas maistui ruošti arba arbatai užpilti.

„Žinoma, arbata nebus tokia karšta, kaip užpylus ją verdančiu vandeniu, tačiau atsakydami į klausytojos klausimą galime teigti, kad taip – iš karšto vandens čiaupo bėgančiu vandeniu galima užpilti arbatą“, – pastebėjo pašnekovas.

Šaltas vanduo tik pašildomas iki reikiamos temperatūros, o visa kita išlieka nepakitę. Šaltas čiaupo vanduo siekia 8–12 laipsnių temperatūrą, o atsukus karšto vandens čiaupą vanduo bėga pašildytas iki 52 laipsnių.

„Jei gyventojai geria ir naudoja iš čiaupo bėgantį šaltą vandenį ruošdami maistą, tai neturėtų baimintis naudoti ir šiltą vandenį maistui gaminti“, – teigė įmonės atstovas. Tokiu atveju arbatinukas arba puodas užvirs greičiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

drungnam vandeniui - ne

drungnam vandeniui - ne portretas
Į virdulį pilkit kokį tik norit - išsivirins viskas, kas nereikalinga, bet šilto gerti tai tikrai nevertėtų, apie ką ir minėjo "kaunietis" - legioneliozė ta liga vadinas ;)

samot

samot portretas
Dar yra silumokaiciu {boileriu}su zalvario vamzdeliais,tai karstas vanduo smirda.Visada yra ryzika prarudijimo,tada misinys su termofikaciniu.Pagalvokt!

kaunietis

kaunietis portretas
man taip pat labai keistai nuskambėjo toks Visocko pasakymas. O kodėl susirgo kai kurie gyventojai dėl "jūrinikų " ar kaip ten vadinasi ligos, kai boileris buvo šildomas mažesniu nei 52 laipsniai vandeniu? Pritariu komentatoriui YRA, geriau pilti į virdulį tik šaltą vandenį.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių