Quantcast

Apie izoliacijos išimtis po sąlyčio su sergančiuoju atskirai pranešti nebereikės

Netrukus apie izoliacijos išimtis po sąlyčio su sergančiuoju atskirai pranešti nebereikės, informuoja Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

„Registrų centras šiuo metu jau baigia programavimo darbus, kurie leis užsitikrinti, kad informaciją, jog žmogus paskiepytas, NVSC gautų ir žmogui papildomai specialistų informuoti, kaip yra šiuo metu, nereikėtų“, – BNS teigė centro atstovė Justina Petravičienė.

„Šią savaitę planuojame pradėti testuoti bandomąją versiją. Siekiama, kaip galima greičiau užtikrinti, kad NVSC sistema automatiškai galėtų pateikti užklausas e.sveikatos sistemai ir patikrinti informaciją“, – aiškino ji.

Šiuo metu izoliacija po aukštos rizikos kontakto skiriama visiems žmonėms, įskaitant ir paskiepytuosius, ir persirgusiuosius. Norėdami išvengti izoliacijos, apie savo išimtį jie turi informuoti NVSC elektroninio pašto adresu persirgau@nvsc.lt.

Jei žmogus yra tikras, kad jam galioja išimtis ir jis pilnai atitinka išimtyje numatytus kriterijus bei turi tai pagrindžiančius dokumentus, izoliuotis jam nėra būtina.

Išimtis taikoma paskiepytiems žmonėms, praėjus 14 dienų po vakcinacijos pagal pilną schemą, taip pat persirgusiems žmonėms, nepraėjus 210 dienų nuo diagnozės. Pasibaigus šiam terminui, vertinama, ar per pastarąsias 60 dienų yra atliktas antikūnų testas.

„Jei žmogus yra tikras, kad jam galioja išimtis ir jis pilnai atitinka išimtyje numatytus kriterijus bei turi tai pagrindžiančius dokumentus, izoliuotis jam nėra būtina. Žmogus tiesiog juos pateikia specialistams ir patvirtinimo laukti neturi“, – kalbėjo J. Petravičienė.

NVSC atstovė pabrėžė, kad ši tvarka negalioja „asmenims, kurie priskiriami specifinėms grupėms“. Tai – gydymo, palaikomojo gydymo, slaugos įstaigų darbuotojai ir slaugytiniai, socialinės globos įstaigų darbuotojai ir gyventojai, dirbantieji laisvės atėmimo įstaigose, taip pat tie, kuriems yra imunosupresija.

„Tokiems asmenims po didelės rizikos sąlyčio nevertinama, jog jie paskiepyti ar kiek laiko praėjo po persirgimo – jie nesiizoliuoti gali tik tada, jei turi teigiamą antikūnų testą, atliktą per pastarąsias 60 dienų, ir tokie asmenys turi sulaukti NVSC patvirtinimo dėl izoliacijos išimties“, – sakė ji.

Remiantis Statistikos departamento duomenimis, šiuo metu izoliacijoje yra apie 55 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pasiskiepijus

pasiskiepijus portretas
susirgau covidu, vyras pasiskiepijęs nuėjo į darbą, nes izoliuotis nereikia, pabarstė bacilų ir parėjęs pats susirgo. Super tvarkelė. Jei serga šeima, turi izoliuotis visi.

Irena

Irena portretas
Kur būtų galima išsiaiškinti, kaip suprasti šitame straipsnyje pateiktą informaciją, perskaičiau 2 kartus ir nieko nesupratau.Iki šiol atrodė viskas aišku. Dabar taip supintas, tokios džiunglės....arba man jau reikia psichiatro.

Pilietis

Pilietis portretas
Daug skiriama lėšų ir laiko tam, be ko galima būtų apsieiti.Ligoniai ir žmonės, kurie norėtų apsilankyti pas šeimos gydytoją venge,mano kad neturėtų trukdyti,galbūt yra žmonių kuriems reikalingesne ir butinesne pagalba medikų .Tačiau delse ir gaunasi nelabai gerai,nes gali būti pavėluotas gydymas,ar apžiūra. Nežinau ,tas kas vyksta be skiepų ,,draudimai ,trukdymai laisvai judėti ,tai irgi labai blogai. Žudomi žmonės psichologiškai morališkai ir visaip. Nežinau, atėjus rinkimam, šitas Seimas perspektyvų ir galimybių būti išrinktiems kitai kadencijai, be šansų o ir matyti juos, kitose valstybės valdymo struktūrose, tikrai nenorės. Manau kilpą ant kaklo patys sau užsidėjo.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių