Quantcast

Apie COVID-19 vakciną, kuria pradėti skiepyti ir Lietuvos medikai: kuo ji skiriasi nuo kitų?

  • Teksto dydis:

Profesorius Saulius Čaplinskas paaiškino, kuo skiriasi COVID-19 vakcina, kuria pradėti skiepyti ir Lietuvos medikai.

„BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcina „Comirnaty“, kuria sekmadienį Lietuvoje pradėti skiepyti medikai, savo sudėtyje turi genetinės informacijos (iRNR – informacinės ribonukleino rūgšties) apie viruso SARS-CoV-2 spyglio (dyglio) baltymą, dėl kurio virusas patenka į žmogaus organizmo ląsteles. Vakcinos sudėtyje nėra paties viruso, todėl ji negali sukelti COVID-19 ligos. Vakcinos sudėtyje esanti iRNR yra padengta smulkiomis riebalų dalelėmis (liposomos), kurios neleidžia iRNR suirti ir padeda patekti į ląstelės vidų. Kai žmogui suleidžiama vakcina, jo organizmo ląstelės geba „perskaityti“ vakcinoje užkoduotą genetinę informaciją ir pradeda gaminti spyglio baltymą. Žmogaus imuninė sistema atpažįsta šį baltymą kaip svetimą organizmui ir aktyvina T ląsteles, skatina antikūnų gamybą, kurie yra specifinės imuninės apsaugos prieš svetimas organizmui medžiagas dalis. Vėliau, jei vakcinuotas žmogus užsikrečia SARS-CoV-2 koronavirusu, jo imuninė sistema virusą geba „atpažinti“ ir yra pasiruošusi prieš jį kovoti: antikūnai ir T ląstelės, veikdamos kartu, gali sunaikinti virusą, užkirsti kelią jo patekimui į žmogaus organizmo ląsteles bei sunaikinti užkrėstas ląsteles, taip padedant apsisaugoti nuo koronavirusinės infekcijos, sukeliančios COVID-19 ligą“, – sekmadienio vakarą feisbuke aiškino profesorius.

„Facebook“ nuotr.

Primename, kad, anot Sveikatos apsaugos ministerijos, pirmąją vakcinavimo dieną paskiepyta 2270 medicinos darbuotojų. Jos duomenimis, Vilniuje iki 17 valandos paskiepyta 700, Kaune – 440, Klaipėdoje – 160, Šiauliuose – 120, Panevėžyje – 850 asmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gydytojus

gydytojus portretas
ir vakcinuoja per prievartą ir draudžia sakyti žmonėms visą teisybę, kas vyksta ligoninėse.

Jonas

Jonas portretas
Tai čia genų modifikavimo pagrindu sukurta vakcina, kai žmogaus genai modifikuoti kas bus su palikuonimis, vaikais, anūkais, gal pasidarys kokie nors zombiai ar vilkolakiai nuo tos amerikosiškos vakcinos?

to biorezonance

to biorezonance portretas
is kurios palatos rasai
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių