Quantcast

Antrą savaitę iš eilės daugėja sergančiųjų gripu, peršalimo ligomis ir COVID-19

  • Teksto dydis:

Antrą savaitę iš eilės Lietuvoje auga sergamumas gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) ir COVID-19, pirmadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Jo duomenimis, lapkričio 28 – gruodžio 4 dienomis bendras sergamumo gripu, ŪVKTI ir COVID-19 liga rodiklis siekė 1169,9 atvejo 100 tūkst. Lietuvos gyventojų, ankstesnę savaitę jis buvo mažesnis – 900,9 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Mažiausias sergamumo šiomis ligomis rodiklis praėjusią savaitę užregistruotas Utenos apskrityje, ten suminis rodiklis siekė – 670,5 atvejo 100 tūkst. gyventojų. Didžiausias fiksuotas Kauno apskrityje – 1528 atvejo.

NVSC nurodo, jog epideminis sergamumo lygis pasiektas Kėdainių rajono, Kauno miesto, Šilutės rajono, Kazlų Rūdos, Panevėžio miesto, Šiaulių miesto, Jurbarko rajono ir Visagino savivaldybėse.

Iš viso praėjusią savaitę nustatyti 995 gripo, per 29 tūkst. ŪVKTI ir apie 2,7 tūkst. koronaviruso atvejų. Prieš savaitę buvo fiksuoti 277 gripo, per 23,1 tūkst. peršalimo ligų ir apie 1,8 tūkst. koronaviruso atvejų.

Praėjusią savaitę Lietuvoje dėl gripo į ligonines paguldyti 38 pacientai, iš jų – 26 nepilnamečiai.

NVSC duomenimis, intensyviosios terapijos skyriuje buvo gydomi keturi asmenys, iš jų du priklausė 2-17 metų amžiaus grupei.

Prasidėjus naujam gripo sezonui, NVSC sergamumo gripu ir peršalimo ligomis rodiklius pradėjo skelbti kartu su sergamumo koronaviruso duomenimis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių