Quantcast

Tyrimas šokiravo: gelinis lakavimas – nesaugi grožio procedūra?

  • Teksto dydis:

Gelinis lakavimas daugeliui moterų – įprasta procedūra. Tačiau amerikiečių atliktas tyrimas atskleidė šokiruojančių faktų, verčiančių tuo nepiktnaudžiauti, pasakojama LNK reportaže.

Apie spinduliuotės poveikį skelbia Kalifornijos universiteto mokslininkai. Išvadose nurodoma, kad tokių lempų, panašių į krosneles ir mažus soliariumus, ultravioletiniai spinduliai gali pažeisti žmogaus ląstelių DNR.

„Tas tyrimas nebuvo padarytas taip, kaip nagų meistrai dirba. O buvo paimtas maksimumas“, – komentavo grožio studijos „Boro beauty house“ įkūrėja Viktorija Borovikova.

Po eksperimento dalis ląstelių žuvo, dalis mutavo, o pažeidimai siejami su odos vėžiu.

„Anksčiau buvo kalbėta, kad gelis, gelinis lakavimas, lempos yra kenksminga. Kad reikėtų saugotis, mūvėti pirštines apsaugai nuo vėžio“, – sakė manikiūro ir pedikiūro meistrė Erika Kedienė.

„Nežinau nė vieno žmogaus, kuris dėl gelinio lakavimo sirgtų odos vėžiu. Milijonai moterų naudojasi šia grožio paslauga, tai turėtų būti kažkokia masinė epidemija“, – savo nuomonę išsakė V. Borovikova.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Ląstelės džiovintuvuose buvo laikomos po 20 minučių.

„Jie naudojo 54 vatų lempas, mes tokių stiprių lempų nenaudojame. Mūsų naudojamos yra 24, 36 arba 48 vatų – jų poveikis nėra toks stiprus“, – sakė V. Borovikova.

Grožio studijos įkūrėja sako, kad ir tyrimo metodika, ir pateikti rezultatai kompromituoja. Natūralu, grožio pasaulyje įvyko sujudimas, bet kai kurie klientai apie galimas rizikas negirdėjo ir toliau keičia nagų spalvą. 

„Tai – mano vizitinė kortelė. Ir atlieku šią grožio procedūrą vieną ar net du kartus per mėnesį“, – teigė grožio salono koientė.

Reikėtų iš karto ištraukti ranką iš lempos, nes kol spėsite pasakyti manikiūro specialistei, viskas sudegs.

„Buvo suabejota arba parodyta, kad tam tikroms ląstelėms tas šviesos poveikis egzistuoja. Jie gavo efektą, kuris panašus į vėžio, kad tai gali didinti  vėžio riziką. Kaip sakoma, lašas po lašo ir akmenį pratašo. Vis dėlto reikėtų labai sveikai žiūrėti į problemą“, – kalbėjo Nacionalinio vėžio instituto Biomedicininės fizikos laboratorijos vedėjas prof. Ričardas Rotomskis.

Anot profesoriaus, svarbu atsižvelgti į kiekius, intensyvumą, kokia spinduliuotė naudojama. Taip pat reikėtų ir papildomų tyrimų.

„Interpretuoti tuos tyrimus reikia su protu“, – sakė profesorius.

„Tyrimo rezultatai, galima žala labai nenustebino“, – teigė „Podoklinikos“ atstovė Klementina Liutikova.

Kol mokslininkai atlieka tyrimus dėl gelinio lakavimo sukeliamos žalos, „gaisrus“ tenka gesinti nagų priežiūros specialistams.

„Dažniausiai į mus kreipiasi dėl cheminių nudegimų arba dėl tos pačios lempos nudegimų. Jeigu nagų meistras pasirenka labai galingą lempą, atvyksta klientas jau su atšokusiais nagais. Tai vadinama onicholize ir tuomet reikalingas gydymas“, – komentavo K. Liutikova.

Anot atstovės, tokie pacientai reguliarūs – jų būna po keliasdešimt per mėnesį. Paciento kėdės išvengsite, jei pajusite, kad nagas kaista.

„Reikėtų iš karto ištraukti ranką iš lempos, nes kol spėsite pasakyti manikiūro specialistei, viskas sudegs“, – patarimą davė pėdų priežiūros specialistė Katerina Zuzo.

Kas vyksta, jei nagas negydomas ir toliau reguliariai lakuojamas bei kaitinamas lempomis?

„Gali rastis bakterijų, tuomet nagas pažaliuoja“, – sakė „Podoklinikos“ atstovė.

„Kas vyksta po nagu? Kadangi yra drėgna, tamsu, susidaro tinkamos sąlygos veistis, liaudiškai tariant, grybeliui. Tokiu atveju gydome ne tik nagą, bet ir visą organizmą“, – aiškino K. Zuzo.

Gydymas gali trukti kelis mėnesius. Kai kuriais atvejais pacientams skiriami antibiotikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mimra

Mimra portretas
Mane jau vemti verčia tie ilgi, priauginti nagai, kaip ruošia maistą, kaip valosi šiknas, kai nagų ilgis apie 1,5 - 2 cm. Kuo mažesnio intelekto tuo nagų ir priaugintų blakstienų ilgis ilgesnis.

Pritariu Gitanai , ilgai ieškojau

Pritariu Gitanai , ilgai ieškojau  portretas
ir pagaliau radau meistrę Rimutę , kuri nuostabiai sutvarko nagus be ilgalaikio lakavimo .

Gitana

Gitana portretas
Tie dalykai seniai žinomi.? Be to ir tie priauginti nagai nebemadingi. Bet pabandykite paprašyti, kad jūsų nagus sutvarkytų ir nulakuotų paprastu laku, tai gal kokiame dešimtame salone tai padarys. Nesaugo natūralaus nago , dirba labai atmestinai .
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių