Quantcast

27-ių Panevėžio ligoninės darbuotojų ir pacientų pirmojo testo rezultatai – neigiami

  • Teksto dydis:

Respublikinė Panevėžio ligoninė informavo, kad 27-iems Urologijos skyriaus darbuotojams ir pacientams atlikti pirmieji tyrimai dėl koronaviruso yra neigiami. Tai leidžia teigti, kad infekcijos plitimo šioje gydymo įstaigoje išvengta, o atlikus antrąjį tyrimą, jei jis taip pat bus neigiamas, darbuotojai galės grįžti į darbą.

Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, tai džiugios žinios šiuo sudėtingu laikotarpiu.

„Kiekvieno mediko žinios, kompetencija ir įgūdžiai yra aukso vertės. Tad dar kartą raginu kiekvieną iš mūsų padaryti viską, kad apsaugotume ir save, ir kitus. Susitelkime ir nekartokime kitų šalių klaidų, kurios kainuoja gyvybes“, – sako ministras A. Veryga.

Respublikinėje Panevėžio ligoninėje, Urologijos skyriuje, balandžio 5 d. buvo nustatytas pirmas koronavirusinis susirgimas. Nedelsiant keturiems tuo metu skyriuje besigydantiems pacientams ir dvidešimt trims skyriaus darbuotojams buvo atliktas testavimas koronavirusiniam susirgimui nustatyti, pacientai buvo saugiai izoliuoti, skyriaus darbuotojai – karantinuoti, o Urologijos skyriaus patalpos buvo išdezinfekuotos, laikantis visų būtinų dezinfekcijos reikalavimų.

„Gavome paskutinius Urologijos skyriaus pacientams ir ligoninės personalui atlikto pirmojo testavimo rezultatus. Pranešame džiugią naujieną – visų pacientų ir ligoninės darbuotojų pirmojo testavimo rezultatai yra neigiami. Tuo visi labai džiaugiamės“, – sako Respublikinės Panevėžio ligoninės direktorius Arvydas Skorupskas.

Pakartotinį Urologijos skyriuje buvusių pacientų ir šiame skyriuje dirbusių ligoninės darbuotojų testavimą numatoma atlikti artimiausiomis dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių