Quantcast

Smurtaujantį vyrą paliko tik po kraupaus įvykio: bijojau visuomenės pasmerkimo

  • Teksto dydis:

Viešumas galėti padėti tuomet, kai nepadeda niekas kitas – būtent tuo žiūrovai įsitikins ir šįkart. O galbūt ši istorija susimąstyti privers ir kitas, panašius skaudulius savo santykiuose patiriančias moteris, kurios svarbiausių sprendimų priimti dar vis nesiryžta.

Kaip ir daugelis meilės istorijų, ši prasidėjo gražiai. Jurgita niekuomet nesiskundė vyrų dėmesiu – žavi moteris visuomet traukdavo jų akį. Neverta stebėtis, kad dėl to prieš daugelį metų ja buvo susižavėjęs ir turtingas prancūzas. Vyras moteriai žadėjo viską – gyvenimą prabangioje viloje Paryžiaus priemiestyje, nesibaigiančius pasiplaukiojimus nuosava jachta Viduržemio jūroje…

Tačiau širdžiai neįsakysi, o Jurgitos širdis priklausė Lietuvoje gyvenančiam Linui – moteris tikėjo, kad su juo, pirmąją savo meile, gali sukurti tobulą santuoką. Deja, „tobula“ viskas buvo tik nuotraukose – kaip laidoje pasakos moteris, iš tiesų jų gyvenimas buvo pažymėtas skausmingomis akimirkomis, nepagrįstais kaltinimais, grasinimais, ir, svarbiausia, baime.

TV3 nuotr.

Net 20 metų moteris tylėjo ir tikrąją savo santuokos istoriją laikė paslaptyje. Tačiau vienas kraupus įvykis Jurgitą, kurios vardas, beje, pakeistas, privertė prabilti viešai.

Kaip pasakos moteris, viskas jų namuose prasidėjo nuo nepagristų kaltinimų.

„Vyras visą laiką buvo žiauriai pavydus – liguistai, tiesiog maniakiškai. Jis netgi buvo prieš, kad eičiau dirbti – sakydavo, kad miegu su darbdaviu. O ir vaikas dabar, naujoje mokykloje, anot jo, tik todėl, kad aš turėjau intymių ryšių su tos mokyklos direktoriumi. Šį butą irgi, neva, gavau todėl, kad turėjau intymių ryšių su buto savininku…“ – vyro pasakotus nebūtus dalykus vardins Jurgita.

Tačiau Linas tik žodžiais neapsiribojo – Jurgita sakys, kad vis dažniau prieš ją, kurią laikė tarsi savo daiktu, imdavo kelti ranką. Visa tai nuolat matydavo ir jų 7-erių sūnus – jis matė, kaip užsirakinusi vonioje mama laukia, kol jo įsiaudrinęs tėvas užmigs, girdėjo, kokiais žodžiais ją vadindavo. Iš pradžių Jurgita visa tai laikė savyje, o kad mažametis vaikas neklaustų, kas yra, verkdavo tik pakeliui ir iš darbo.

Visus, kai sužinojo, kad mūsų šeimoje buvo smurtaujama, ištiko šokas.

„Darbe to niekas nežinojo. Kol nepradėjau skirtis, to nežinojo ir mano mama. Bijojau visuomenės pasmerkimo, todėl gyvenau nuotraukų pasaulyje – socialinių tinklų platformose visi matydavo gražią šeimą, o kas vykdavo už nuotraukų, nežinojo niekas. Todėl visus, kai sužinojo, kad mūsų šeimoje buvo smurtaujama, ištiko šokas“, – atviraus šio antradienio laidoje Jurgita.

O melo būta tikrai daug. Egzotinės kelionės, brangūs viešbučiai, didžiulės gėlių puokštės... Tačiau visa tai buvo netikra. Gėles Linas išnuomodavo pusvalandžiui, tik fotosesijai. Prabangiuose viešbučiuose šeima taip pat negyvendavo – apsilankydavo tik trumpam, kad nusifotografuotų.

Bijodama, kad žmonės jos nesupras, arba, dar blogiau, melais apkaltins pačią, Jurgita gal ir būtų taip gyvenusi. Juk kartą, kaip pasakoja ji, vyrui pradėjus prieš ją smurtauti, nuo bandymo kreiptis į policiją ją sustabdė net anyta. „Negadink šeimos reputacijos – jis daugiau taip nedarys“, – laidoje prisimins jos žodžius Jurgita.

Tačiau tokių kartų, kai Linas ir toliau smurtauja, anot Jurgitos, ir po to buvo ne vienas ir ne du. Jurgitą galiausiai privertė atsikvošėti tik vienas lemtingas įvykis. Moteris atskleis, kad vyras ėmė kelti ranką ne tik prieš ją, bet ir prieš sūnų.

Ar savo istorijos puse laidoje sutiks pasidalinti ir Linas? Kaip Jurgitos gyvenimas atrodo dabar, palikus vyrą? Visi atsakymai – jau šį vakarą.

Laida „Prieš srovę“ – antradieniais 20 val. per TV3!


Šiame straipsnyje: smurtassmurtas prieš moterispagalbos telvyro smurtas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vika

Vika portretas
Prakeiktas parazitas! I kalejima sita iskrypeli! Svolocius! Kalejime jam pratarkuotu kur reikia, zinotu,kaip kankinti savo moteri ir sunu.Be reikalo taip ilgai kentejo. Jei viena karta pakele ranka, bus ir kitas. O tas melas apie rozini gyvenima viska pasako apie ta issigimeli. Tik kodel moteris taip ilgai taikstesi su tokia padetimi - misle.

O buvo geri laikai kol skyrybų bylas sprendė Štuopienė

O buvo geri laikai kol skyrybų bylas sprendė Štuopienė portretas
Per 2008-2012 m krizę visi pakrypę, iškrypę ir sadistai visokie bei prasigyvenę narkodileriai, visokių brigadų Vilniuje liekanos žinojo takelį pas Štuopienę teisme. Skyrybų bylos ėjo kaip konvejeriu. Smurtaujantis patologinis sadistas susimoka per advokatą ir byla sutvarkoma taip, kad net su teismo ekspertizės dokumentais kur parašyta, kad moteris buvo žiauriai sadistiškai kankinama, mušama, o kur dar psichologinis, emocinis teroras ir kankinimas badu, šalčiu....tai pas Štuopienę teisme iš tokių sadustų bylose padaryti neva nukentėjusieji. Nu, pvz, 2 metrų raumeningas vyras padarytas nukentėjusiuoju ir visas turtas jam perrašymas, moteris teisme neturi jokio advokato, vienintelis šeimos butas parduodamas po pasikėsinimo tą moterį nužudyti, kol jos net nėra bute...notarė pasirašo pirkimo-pardavimo sutartį. Itin brangus butas atitenka pusvelčiui Sabyčio narkomanei dukrai, o tas Sabutis prokuroras ir butas jam netoli Advokatūros ir Hipotekis buvo gyvybiškai reikalingas. Bet kokia kaina.

Bud

Bud portretas
Sunku suprasti kaip smurto atsakomybe yra paliekama aukoms, o ne nusikalteliams. Jei kas pas tave i namus isilauztu, niekam nekiltu klausimas kieno kalte...... Visuomenei dar daug daug augti....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių