Quantcast

Ošo mokinys: kaip pyktį transformuoti į meilę

"Pradėkime nuo mažo dalyko: stipriau mylėkime aplinkinius", –  ragina po mėnesio į Lietuvą atvykstantis garsus meditacijų mokytojas, terapeutas, ekstrasensas, energijų blokų, emocijų išlaisvinimo metodikų autorius, dvasinio mokytojo Ošo mokinys, žmogus šilta šypsena, arba tiesiog Veet Mano.

– Jūsų gyvenimą galima suskirstyti į dvi dalis – prieš kelionę iš JAV į Indiją bei susitikimą su Ošo, ir po to? – klausėme 59 metų meditacijų mokytojo ir garsiojo Ošo mokinio Veet Mano.

– Niekada nedalyčiau savo gyvenimo į tokias dalis, nes kiekviena diena savaime yra unikali ir nuostabi. Kartu tai tiesa, nes susitikus su Ošo mano gyvenimas tapo visapusiškesnis.

– Ar tiesa, kad jūsų šeimoje trūko meilės, iš jūsų broliai juokdavosi, o vienintelis žmogus, kuris jus mylėjo, buvo sesuo?

– Mano šeimoje, kaip ir daugumos, kartu ir buvo meilės, ir jos trūko. Šeimoje kiekvienas savaip mylėjo mane ir aš mylėjau kiekvieną. Tiesa, vaikystėje patyriau daug problemų, bet kai man sukako šešiolika, pajutau meilę ir susitaikiau su visais šeimos nariais. Tarp mūsų įsisvyravo meilė ir taika.

Beje, dabar mano vyriausiasis brolis taip pat žengia Ošo meditacijų keliu.

– Palikęs namus patekote į narkotikų, hipių ir sekso aplinką?

– Jus suklaidino, nors tuo metu, 1960–1970 m., tai išties vyko. Aš niekada nesidomėjau narkotikais, manęs netraukė alkoholis. Kai, baigęs mokyklą, palikau namus, išvykau į Mičigano valstijos universitetą. Jame su pagyrimu baigiau ekologinio švietimo programą. Buvau energingas studentas, labai daug mokiausi, daug ir aktyviai sportavau.

Vėliau, kaip dauguma jaunų žmonių, įsimylėjau. Daugelis pirmąją lytinę patirtį išgyvena dar gyvendami namie, kai jiems yra apie aštuoniolika ar šiek tiek daugiau.

– Ar galėtumėte daugiau papasakoti apie praeitį ir savo gyvenimo lūžio momentus?

– Niekada nepatyriau lūžio momento. Tai buvo proveržio akimirkos. Ir toliau kiekvieną dieną augu ir susiduriu su naujais iššūkiais. Aš sveikas ir nemanau, kad gyvenimas turėtų trūkinėti arba lūžinėti. Gyvenimas turi būti augimas, susidūrimas su iššūkiais, pasitelkiant stiprią energiją, meilės, supratingumo ir dalijimosi aromato skleidimas.

– Aliaskoje sutikote nuostabų modelį, vilkėjusį apelsinų spalvos suknele, kuri jums patarė vykti į Indiją?

– Aliaskoje aš sutikau daug nuostabių daugiausia vietinės kilmės žmonių. Tačiau jie nepažinojo Indijos. Nuostabią merginą sutikau Mičigane. Ji papasakojo man apie Ošo ir patarė nuvykti į Indiją.

– Kodėl mes dažniausiai atrandame šviesą tik perėję per tamsą? Kodėl retai mokomės iš kitų žmonių klaidų?

– Mes pradedame gyventi tam tikroje tamsoje ir būdami nesąmoningumo būsenos. Tik medituodami galime auginti vidinę šviesą, eiti gilesniu, transformacijos, keliu. Aš mokausi iš kitų žmonių klaidų. Mokotės ir jūs bei visi kiti. Taip mes sužinome apie tinkamą dietą, kad galėtume išsaugoti sveiką širdį arba sustabdyti vėžį, ir neviršijame greičio kelyje. Šį ir daugelį kitų dalykų mes išmokome iš kitų žmonių klaidų ir jų patirties.

Aš mokausi iš kitų žmonių klaidų. Mokotės ir jūs bei visi kiti. Taip mes sužinome apie tinkamą dietą, kad galėtume išsaugoti sveiką širdį arba sustabdyti vėžį, ir neviršijame greičio kelyje.

– Šiais laikais šviesiąją ir tamsiąją pasaulio puses vis sunkiau skirti. Ar tiesa, kad gyvename didžiulių pokyčių laikais?

– Tai visiška tiesa. Gyvename iššūkių laiku, kai vyksta daug negerų ir pražūtingų dalykų. Jie nelabai skiriasi nuo pozityvių, nes dažniausiai kyla iš pozityvių ir neša žmonėms baimę. Ošo meditacijos – puikus būdas transformuoti baimę į meilę ir įsigilinti į gyvenimą.

– Kodėl dalyvavote "Ekstrasensų mūšyje"?

– Man pasakė, kad programos tikslas – padėti žmonėms. Anksčiau niekada nežiūrėjau šios laidos, iš viso nežiūriu televizijos laidų, todėl pasakiau: pabandykime.

– Kai kurie žmonės susižavėjo jūsų šviesia ir nuoširdžia šypsena, o kai kuriems laidos dalyviams nepatikote. Kodėl?

– Daugeliui žmonių patinka mano metodika ir Ošo požiūris į gyvenimą. Meilė ir rūpestis pritraukia meilę ir rūpestį. Man neteko sutikti žmogaus, kuris, pabendravęs su manimi, pasakytų, kad aš jam nepatinku. Daugelis žmonių ateidavo su meile, nusiteikę draugiškai.

Ši laida – kaip varžybos, tad žiūrovams vieni dalyviai patinka, kiti – ne. Tačiau žinau ir jaučiu, kad kiekvieną žmogų įmanoma mylėti. Labai dažnai žmonės, kuriems kažkas nepatinka, tiesiog stokoja patirties arba nesupranta, kad jie kitą žmogų mato tik per tam tikrą atstumą. Šiuo atveju – per televizorių. Aš nesikoncentruoju į tai, kas nepatinka ar patinka. Neskatinu ir kitų žmonių jaudintis dėl to, kas jiems patinka ar nepatinka. Pasitikiu savo jausmais ir gyvenime stengiuosi būti naudingas ir kūrybiškas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių