Quantcast

G. Surplys: Lietuva pirmauja ES pagal ištirtus mėginius tūkstančiui gyventojų

Lietuva pastarosiomis dienomis pirmauja Europos Sąjungoje pagal ištirtus mėginius 100 tūkst. gyventojų, sako visuomenės informavimo grupės dėl koronaviruso vadovas Giedrius Surplys.

„Pagal tyrimų skaičių tūkstančiui gyventojų Lietuva yra pirmoji Europos Sąjungoje jau tris dienas, po mūsų rikiuojasi Portugalija, Estija, Italija ir kitos šalys“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį pranešė G. Surplys.

Kaip skelbta, pirmadienį ištirti 4401 ėminiai, antradienį – 6040, trečiadienį – jau 6798 ėminiai.  Gausėjant tyrimų apimtims, trečiadienį laboratorijose dar liko 2255 neištirti ėminiai.

G. Surplys sako, kad išaugus tyrimų pajėgumams, tyrimai bus atliekami „kryptingiau ir masiškiau“, kad būtų galima susidaryti aiškesnį vaizdą dėl sergamumo COVID-19. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga trečiadienį informavo, kad šlies mokslininkai reprezentatyviam tyrimui dėl COVID-19 sergamumo šalyje planuoja atrinkti 7,5 tūkst. gyventojų, jiems bus atliekami testai.

Tikrai didžioji dalis Lietuvos piliečių pademonstravo didelį sąmoningumą ir tikrai esame tarp Europos Sąjungos lyderių ne tik pagal tyrimus.

Augant tyrimų skaičiui, šalyje jau kelios paros nustatoma mažiau nei 30 naujų koronaviruso atvejų, trečiadienį neužfiksuota ir mirčių. Vyriausybė jau nuo ketvirtadienio atšaukė draudimus prekiauti visoms parduotuvėms, kurios laikysis būtinų sąlygų, o nuo pirmadienio duris atvers ir lauko kavinės, kirpyklos bei kiti verslai.

G. Surplys sako, kad tai daryti leidžia pavyzdingas daugumos gyventojų elgesys besilaikant karantino taisyklių.

„Tikrai didžioji dalis Lietuvos piliečių pademonstravo didelį sąmoningumą ir tikrai esame tarp Europos Sąjungos lyderių ne tik pagal tyrimus, bet ir pagal tai, kaip uoliai mes laikėmės šių būtinų karantino sąlygų“, – pabrėžė G. Surplys.

Lietuvoje patvirtinti 1398 koronaviruso atvejai, iki šiol mirė 38 užsikrėtusieji, 399 asmenys pasveiko.

Konferencijos vaizdo įrašą galite rasti čia:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Melagiams

Melagiams portretas
Nejuokinkit pasaulio su savo to pirmavimu.

manau

manau portretas
Tai labai gerai, o ypač kai turime tokią šaunią Kauno klinikų laboratoriją, kuri viena padaro pusė darbo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių