Quantcast

Dvi poros dvynių – keturguba laimė

Aštuntus metus vykstantis dvynių konkursas kasmet sulaukia vis didesnių staigmenų. "Twins Peak 2021" dalyvauja trys šeimos, auginančios po dvi poras dvynukų.

Pasiilgsta Lietuvos

Konkurso bičiuliai nuo pat pirmojo renginio – Ieva ir Ramūnas Arnauskai. Pirmajame dvynių konkurse "Twins Peak" 2014 m. dalyvavę šios poros sūnūs – identiški dvyniai Džiugas ir Mažvydas – tapo nugalėtojais. Po metų, atvykę į antrojo dvynių konkurso finalinį renginį, jiedu pranešė: "Mums gimė sesės!" Stumdami vežimėlį su vos keturių mėnesių mažylėmis – dvynėmis Ūla ir Mėta, šypsodamiesi į renginį atėjo laimingi keturių vaikų tėveliai.

Arnauskų šeima į Vokietiją su vaikais emigravo prieš dvejus metus. Reino žemėse netoli Tryro įsikūrusi šeima nutarė čia apsigyventi, nes šeimos galva – Ramūnas Vokietijoje dirba jau seniai.

Komanda: Džiugas ir Mažvydas tapo pirmojo dvynių konkurso nugalėtojais, dabar jame dalyvauja su sesėmis dvynėmis Ūla ir Mėta.

Džiugas ir Mažvydas lanko mokyklą, mokslai berniukams sekasi gerai, nors kalbos barjeras, anot Ievos, šiek tiek jaučiasi. Abu gabūs matematikai, Mažvydas groja gitara ir gražiai piešia, o Džiugas, pasak mamytės, greičiausiai bus gydytojas.

Susilaukusi dviejų porų dvynių, I.Arnauskienė įkūrė mažųjų modeliukų studiją "Two make Six". Nuo mažų dienų Ūla ir Mėta kartu su broliais demonstruoja vaikiškų drabužėlių madas, tad mergytės labai mėgsta puoštis ir staipytis prieš veidrodį.

"Abi mergaitės skirtingos tiek išvaizda, tiek charakteriais, jos tikrai neidentiškos dvynės, – aiškina Ieva. – Ūla yra stipri ir sportiška, lanksti, gera gimnastė, laisvai padaro špagatą, o Mėtos tokie dalykai nedomina – jai patinka papuošalai ir veidrodis", – juokiasi Ieva. Abi mergaitės puikiai kalba vokiškai, moka užrašyti savo vardus ir šiemet jau keliaus į pirmąją klasę, nes šioje Vokietijos žemėje į mokyklą vaikai eina nuo šešerių metų.

Ir tėvai, ir vaikai pasiilgsta Lietuvos, Ieva čia turėjo begalę veiklos – mažųjų modeliukų mokyklėlę, stovyklas, kuriose vaikai patys kurdavo kolekcijas, tačiau šias veiklas sustabdė COVID-19 pandemija.

Trys gimdymai – penki vaikai

35-erių šiaulietė Vilma Krutoguzenko augina dvi poras dvynių – šešiamečius Jorę ir Arį, pusantrų metukų Kiprą ir Herkų bei vyriausiąjį sūnų – dešimtmetį Arną.

Šeimyna: V.Krutoguzenko augina dvi poras dvynių – šešiamečius Jorę ir Arį, pusantrų metukų Kiprą ir Herkų bei vyriausiąjį sūnų – dešimtmetį Arną.

"Dvi poros dvynių, o visi skirtingi – nė vienas nepanašus į kitą, – pasakoja Vilma. – Su vienu vyru dvyniai ir su kitu vyru dvyniai – nežinau, kodėl man čia taip išeina, nieko panašaus giminėje nebuvę. Gydytojai sako, kad mano organizmas toks – pati aktyvi ir organizmas čiumpa visko po du, – kvatoja moteris. – Kipras ir Herkus gimė dideli drambliukai – vienas 3 150 g, kitas – 2 700 g. Ir nė vienos poros identiškų dvynių! Visi keturi yra visiškai skirtingų charakterių vaikai. Aris lanko karatė treniruotes, Jorė – šokių studiją "Flamingas", ji dalyvauja konkursuose ir jau turi solidžią medalių kolekciją. Apie pernai gimusius mažuosius Kiprą ir Herkų kol kas sunku ką nors pasakyti, bet panašu, kad jie irgi bus kiekvienas sau."

Kaipgi vyriausias sūnus Arnas susitvarko su broliais ir sesėmis? "Oi, Arną visi myli, – sako Vilma. – Vasarą buvo išvažiavęs į stovyklą, savaitę nebuvo namuose, tai mažieji jau laukė nesulaukė, kada brolis grįš. Jis visų mylimiausias, juk turi keturis mylinčius mažiukus broliukus ir sesę."

Sutikę Vilmą mieste nė vienas neįtartų, kad ji – penkių vaikų mama. Šiauliuose atsidūrusi žemaitė yra makiažo meistrė, turi savo studiją ir motinystę visada derino su begale darbų. Anot daugiavaikės mamos, sėdėti ant sofos rankas sudėjus su knyga rankoje jai nepavyksta. Puikiai atrodančią grožio specialistę dažnai kviečia dalyvauti įvairiose fotosesijose žurnalams, reklamoms.

Užkoduota genetiškai

Raseiniškiai Lina Ambrazaitytė su vyru Arnu augina devynmečius Joną ir Rūtą bei pernai vasarį gimusius identiškus dvynius – Nikolą ir Danielį.

Globoja: devynmečiai Jonas ir Rūta mamos talkininkai prižiūrint mažuosius broliukus Nikolą ir Danielį.

Pirmosios poros dvynių pora susilaukė vos susituokusi, tuomet buvo 20-mečiai. Jaunoji mamytė pagimdė per anksti – mažyliams tebuvo septyni mėnesiai, tad svėrė vos per 1 kg. Vaikai gan ilgai gulėjo ligoninėje, kol priaugo svorio, sustiprėjo, o jau paskui augo sveiki ir guvūs.

Rudenį devynmečiai Jonas ir Rūta jau eis į trečiąją klasę. Tačiau ramybės namie nėra – viską jaukia ir skardžiais balseliais drebina mažieji broliukai Nikolas ir Danielis.

"Kai vyko nuotolinis mokymasis, maniau, kad išprotėsiu, – pasakoja Lina. – Vyresniesiems pamokos, o namie spiegia mažiai, koks ten mokslas? Kur juos dėti? Kaip nuraminti? Oi, kokių dienų būdavo... Dabar, vasarą, ramiau. Didieji išvažiavo į stovyklą, tai vietoj keturių vaikų namie tik du – atgaiva sielai", – juokiasi Lina.

Mažieji labiausiai pasiilgsta sesės Rūtos. Ji – mamos pagalbininkė – Nikolą ir Danielį supa, migdo, dainuoja. Jonas, anot mamos, ne itin džiaugiasi broliukais, kurie jau išmoko nučiupti vyresnėlio žaislus ir juos sugadina.

"Jau gana vaikų, ne, ne, ne, mojuoju rankomis, kai kas nors paklausia, – juokiasi Lina. – Kai sužinojau, kad ir antrą kartą laukiuosi dvynių, apsiverkiau, man buvo šokas. Tik po savaitės atsigavau, pasikalbėjome su vyru, pasitarėme, nusiraminome ir ėmėme laukti... dvynukų!"

Lina sako, kad jos giminėje dvyniai gimsta kas antra karta. Moters mama turėjo brolį dvynį, kuris labai anksti mirė. Iš dvynių buvo ir mamos močiutė, ji taip pat turėjo brolį dvynį, tad Lina sako, kad jos dvyniai, matyt, užkoduoti genetiškai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaiva

Vaiva portretas
Man tai neina jau 15 metų pastoti tikriausiai kazko nesuprantu.

Mamytė-neeilinė

Mamytė-neeilinė portretas
Ne kiekviena lietuvė galėtų išlaikyti tokį krūvį o tuo labjau atvesti į pasaulį tokius galingus ,,komplektus". Kita vos vieną vaikuti pasigimdo ir jau pasaulio galas - pavargus, išsekus ir nelaiminga..;D)Tikrai - sėkmės visiems, o mamytei dvigubos.

.

. portretas
saldi mamyte
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių