Quantcast

Berniuką įsivaikinusi „Lietuvos balsas. Vaikai“ nugalėtojos Milėjos mama: kaip užauginti genijų

  • Teksto dydis:

Su Sonata Stankevičiene susitinkame prie Kauno marių. Visai šalia moteris gyvena viena su gausiu būriu vaikų. Šiandien ją atlydėjo dešimtmetis sūnus, kurį ji pamatė kūdikių namuose ir įsivaikino, nors turi penkis savo biologinius vaikus.

Asociacijos „Augame meilėje“ vadovė Sonata įsivaikinti berniuką nutarė po savanoriavimo kūdikių namuose.

„Nelaimingos visuomenės pradžia slypi kūdikių namuose. Mes, suaugusieji, ten neišgyventume. Kad tuose nameliuose užaugtų pilnavertė asmenybė, mano kaip pedagogės nuomone, šansų nėra, – sako Sonata. – Įsivaikindami sūnų ne tik jam padėjome. Jis taip pat labai praturtino mūsų šeimą. Vaikai augdami mokomi nebūti egoistais. Todėl visiems patariu – jei negalite globoti vaikų, bet turite savų vaikų – veskitės juos savanoriauti.“

Nors Sonata – sėkminga verslininkė, jos vaikai savo žinomumu jau pralenkė mamą. Trylikametė Milėja laimėjo televizijos projektą „Lietuvos balsas. Vaikai“ ir savo talentu sužavėjo daugybę lietuvių, kaip ir sūnus Mikas, savo gabumus prieš dvylika metų taip pat pademonstravęs televizijos projekte.

„Visi vaikai, absoliučiai visi iki 12–13 metų yra labai talentingi ir gabūs“, – „Delfi TV“ laidoje „Kasdienybės herojai“ pirmadienį pasakos moteris.

Sonata – profesionali muzikantė, todėl ir muzikinio lavinimo ragavo visos jos atžalos. Milėjos muzikinį ugdymą Sonata pradėjo dar jai esant pilvelyje. Mergaitei sulaukus metukų, pradėjo mokyti dainavimo, trejų – groti pianinu ir smuiku. „Manau, man labai pasisekė su tėvais“, – vieno interviu metu televizijos projekte sakė Milėja. Sutikite, tokie žodžiai pradžiugintų kiekvieną mamą.

Ekologinio verslo vystytoja, kuri moko lietuves gražintis ir sustabdyti jaunystę visiškai natūraliomis priemonėmis iš gamtos, neslepia – auginti tiek vaikų nėra paprasta. Deja, penkiasdešimtmetį atšventusi moteris prisipažįsta, kad jos ir vyro santuoka itin greito gyvenimo tempo neatlaikė. Po 27-erių santuokos metų jie šiuo metu išgyvena šiokią tokią santykių krizę, todėl gyvena atskirai.

Sonatos gyvenimo istoriją kviečiame žiūrėti pirmadienį 21.30 val. nemokamame televizijos kanale „Delfi TV“, gyvenimo būdo laidoje „Kasdienybės herojai“.

„Kasdienybės herojai“ – tai jaudinančios stiprių asmenybių gyvenimo istorijos, interviu su gerai žinomais ar išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

„Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių