Quantcast

Atviroje pamokoje bus kalbama apie psichologiją karo metu

  • Teksto dydis:

Jau daugiau kaip mėnesį besitęsiantis karas Ukrainoje, smarkiai išaugęs informacijos apie karo baisumus srautas daugeliui kelia nerimo ir įtampos. Ar galima neatitrūkti nuo naujienų, žinoti, kas vyksta, bet taip pat neįsibaiminti, neišsekinti savęs psichologiškai?

Kaip neatsiribojant nuo naujienų apie karą apsaugoti savo psichinę sveikatą gali patarti karo psichologas Andrius Jurgaitis, Lietuvos kariuomenės Dr. Jono Basanavičiaus karo medicinos tarnybos Karo psichologijos sektoriaus Psichologinės paramos įguloms skyriaus viršininkas.

A. Jurgaitis savo įžvalgomis dalysis ketvirtadienio atviroje pamokoje „Psichologija karo metu. Kaip susivaldyti konflikto atveju?“. Pamoka orientuota į 8–12 klasių mokinius.

Tai jau į dešimtoji pamoka iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos inicijuoto atvirų pamokų ciklo. Jis skirtas Lietuvos mokinius supažindinti su Ukrainos istorija, bendrais Lietuvos ir Ukrainos ryšiais, didvyriškai su Rusijos agresija kovojančios šalies situacija ir karo iškeltais iššūkiais, tokiais kaip dezinformacija, krašto apsauga, psichologinė sveikata ir kt.

Ciklą rengia Švietimo, mokslo ir sporto ministerija kartu su partneriais – Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos nacionaline UNESCO komisija, Britų tarybos švietimo ir informacijos centru Lietuvoje.

Mokykloms nebūtina koreguoti pamokų tvarkaraščių ir jungtis prie pamokos jos transliacijos metu. Visų pamokų įrašai skelbiami Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos „Youtube“ kanale. Įrašytas pamokas galima su moksleiviais peržiūrėti per artimiausias istorijos, dorinio ugdymo ar kitų dalykų pamokas, klasės valandėles.


Šiame straipsnyje: atvira pamokapsichologijakaraskaras UkrainojeAndrius Jurgaitis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių