Quantcast

Vietoj vaistų recepto - maisto produktai

Naujausius vaistus nuo vėžio galėsime įsigyti tiesiog maisto parduotuvėje. Taip leidžia manyti prancūzų tyrinėtojų rezultatai. Raudonasis vynas, vaisiai, daržovės, žalioji arbata ir kakava - tai patys svarbiausi produktai, kuriuos galbūt ateityje vietoje vaistų recepto išrašys gydytojai.

Vaisiuose, daržovėse, raudonajame vyne, žaliojoje arbatoje ir kakavoje yra  nuo vėžio saugančių medžiagų, vadinamų polifenoliais. Tačiau jų poveikis priklauso nuo jų kiekio. Mokslininkai intensyviai tyrinėja, kaip skiriasi įvairių polifenolių dozių poveikis.

Jau įrodyta, kad didelės dozės polifenolių neleidžia augti ar susidaryti augliams - veikiant polifenoliams negali atsišakoti naujos kraujagyslės, aprūpinančios augantį auglį. Mažesnės polifenolių dozės  naudingos sergantiems širdies ir kraujagyslių ligomis - jos skatina kraujagysles plėstis.

Šiam poveikiui reikalingų polifenolių kiekį žmogus gauna su viena taure raudonojo vyno per dieną arba sveikai maitindamasis - kasdien valgydamas polifenolių turinčių vaisių ir daržovių. Tokia mityba dar vadinama Viduržemio jūros dieta.

Norint gauti priešvėžinį poveikį turinčią polifenolių dozę, pasak mokslininkų, kasdien, tektų išgerti po butelį raudonojo vyno. Akivaizdu, kad toks alkoholio kiekis nėra sveikas, tačiau iš raudonojo vyno ar augalų išskirtus polifenolius  būtų galima paversti tabletėmis. Tikimybė, kad jos būtų saugios vartoti - išties didelė. Gaminti tokį preparatą turėtų būti nesudėtinga ir nebrangu. O ir polifenolių žaliavos yra visuose pasaulio kraštuose.


Šiame straipsnyje: vaistai nuo vėžiovėžys

NAUJAUSI KOMENTARAI

iš delfio

iš delfio portretas
Taurė raudono vyno per dieną gali labiau pakenkti, nei padėti. Prancūzijos vėžio instituto tyrimo duomenys rodo, kad alkoholis, ypač vartojamas nedidelėmis dozėmis, tačiau reguliariai, didina riziką susirgti vėžiu. Prancūzijoje vienas žmogus kasmet išgeria apie 50-60 litrų vyno.

in vino

in vino portretas
Šitas straipsnis netiesiogiai reklamuoja vyną. Kur įstatymų sargai?

Zarkell

Zarkell portretas
visi dalykai turi ir pliusu ir minusu:D niekada negali zinot - gersi vyna, galbut apsisaugosi nuo vezio, o galbut kaip tik gausi vezi:D
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių