Quantcast

Parodoje „Grožis 2015“ moterys išmoks spindėti

Netrukus į uostamiestį atkeliaus tarptautinė grožio ir stiliaus industrijos paroda "Grožis 2015", kurios devizas šiemet – "(at)skleisk grožį". Bendrovės "Expo Vakarai" organizuojamame trijų dienų renginyje vyks analogų Lietuvoje neturinti "Vidinio grožio puoselėjimo konferencija". Joje bus skatinama ieškoti kūno ir sielos darnos.

Tikslas – vertybės

Spalio 9–11 d. vyksianti grožio paroda šįmet pažers naujovių. Šeštadienį lankytojai bus kviečiami į konferenciją, kurioje pranešimus skaitys įvairių sričių profesionalai – nuo dizainerių iki fizikų.

Parodos "Grožis 2015" organizatoriai "Vidinio grožio puoselėjimo konferenciją" surengti patikėjo pirmajam Lietuvoje įsikūrusiam ajurvedos centrui "SPA Shanti". Pernai vykusios parodos metu šis centras surengė seminarų ciklą, o šiais metais jiems suteikta proga kartu su parodos organizatoriais išauginti didelį renginį Vakarų Lietuvoje.

"Pirmasis bandymas buvo sėkmingas, džiaugiamės sulaukę nemenko susidomėjimo. Susirinko pilna salė moterų, norinčių pasikonsultuoti ar tiesiog sužinoti kažką naujo. Šiemet plėsimės į visos dienos renginius, orientuotus į moterų vidinį grožį ir vertybių puoselėjimą", – pasakojo Justina Ližaitienė, "SPA Shanti" centro vadovė.

Konferencija prasidės 10 val. ir tęsis visą dieną.

Po paskaitų, atokiau nuo renginio šurmulio bus teikiamos individualios konsultacijos.

"Įrengsime vietą, kurioje vyraus atpalaiduojanti aplinka – rami muzika, žvakės, sveiki užkandžiai. Žmonės čia laisvai diskutuos, dalysis pastebėjimais", – apie būsimą konferenciją kalbėjo pašnekovė.

Parodos "Grožis 2015" vadovės Vitalijos Mockevičiūtės žodžiais, konferencijai skiriama visa diena dėl renginio temos aktualumo.

"Čia žmonės galės ne tik atnaujinti savo garderobą ar kosmetikos krepšelį, bet ir žinias, kaip puoselėti ir tobulinti savo vidinį "aš". Lankytojams paskaitas ves savo sričių specialistai, turintys skirtingos patirties. Bus paliestos labai įvairios sritys, todėl tarp apsilankiusiųjų konferencijoje nusivylusiųjų, manau, nebus. Juolab, kad parodos lankytojai joje galės dalyvauti nemokamai", – kalbėjo V.Mockevičiūtė.

Stebins dalyvių įvairovė

Konferencijos organizatorės J.Ližaitienės žodžiais, vartotojiškas ir greitas gyvenimo tempas žmones įstumia į rutiną, kurioje stoviniuoti nėra kada. Esą vėliau tai atsigręžia prieš mus pačius – nugrimztame į depresiją, kurią lydi nuovargis, apatija.

Konferencijoje pranešėjai ir pasakos, kaip skubančiame pasaulyje nepamiršti savęs. Vienas jos dalyvių Darius Ruikys – transcendentinės meditacijos ir vedinių technologijų centro įkūrėjas dalysis žiniomis apie minčių galią.

Anot jo, kiekvienas mūsų pamąstymas turi neginčytiną kryptingumą bei įgyvendinimo jėgą. Esą norint tai suvaldyti, būtina išsilaisvinti nuo streso ir patirti harmoniją.

Šiuolaikinei, veikliai miesto moteriai kurianti dizainerė Reda Budvilaitienė kalbės apie aprangą, kuri, pasak jos, yra daugiau nei drabužis: "Apranga – savotiškas individualumas, atspindintis jūsų asmenybę, jūsų vidinę, tikrąją moterį".

Žolininkė Rasa Buslavičienė skatins atsigręžti į gamtos duotybes. Kaip juokavo jos paskaitų klausytojai, moteris mokys valgyti savo gėlių darželį ir puoštis laukiniais augalais. Pastaruosius bus galima ne tik padegustuoti, bet ir įsigyti.

Pranešimą taip pat skaitys asmeninė trenerė, "Mokymų akademijos" lektorė Justina Vasilevičiūtė, fizikas, technikos mokslų daktaras Artūras Dobkevičius. Vyras domisi neregimųjų, bet realių žmogaus energijų tyrimais ir sieks įrodyti, kad auras turi ne tik šventieji, bet kiekvienas iš mūsų.

Spalvingas akimirkas žada dailininkė, mandalų piešimo mokytoja ir lektorė Danutė Rimkuvienė. Kaip paaiškėjo, mandalų piešimas – itin maloni aktyvios meditacijos forma, jungianti mintis, emocijas bei jausmus. Esą tai padeda sustiprinti intuiciją, sumažinti įtampą bei moko atsipalaiduoti.

Į uostamiestį atvyks ir Sandra Varanavičė – sertifikuota tapingo, kitaip tariant, emocijų higienos instruktorė. "Tapingas dar yra vadinamas akupunktūra be adatų. Tai technika, kurioje sujungiama rytiečių medicinos išmintis su moderniąja vakariečių psichologija", – aiškino ji.

Kviečiami ir vyrai

Organizatorių teigimu, lektorių įvairovė praturtins ne tik konferenciją, bet ir visą parodą.

"Iš tiesų renginys išsiskiria dalyvių gausa, kurių kiekvienas – asmenybė. Pavyzdžiui, dizainerė kalbės apie lėtą madą ir ilgalaikį vartojimą. Tai visiškai priešingi, nei esame pratę girdėti, dalykai. Mus skatina kiekvieną sezoną atsinaujinti, keisti drabužius, o šįkart bus akcentuojamos savojo stiliaus paieškas, jų svarba", – pasakojo J.Ližaitienė.

Konferencijos metu vyks net tik teoriniai, bet ir praktiniai užsiėmimai. Vienas jų, skirtas moterims – "Tu sveika, graži, laiminga". Taip pat dailininkė, piešianti mandalas, surengs savotišką spalvų terapiją.

Pasak J.Ližaitienės, konferencija skirta kiekvienai moteriai, siekiančiai tobulėti. Nesvarbu, ar ji augina vaikus, dirba, užsiima kitomis veiklomis. Įtakos neturi ir amžius. Nors renginyje moterims bus skiriama daug dėmesio, jame labai laukiami ir jų partneriai.

"Save realizuojanti ir tvirtai besijaučianti moteris spindi ir be kosmetikos. Moterys turi labai daug galių, kurias reikia atskleisti. Naudojame prieš save daug prievartos vietoje to, kad veiktume su meile, džiaugsmu, atsidavimu. Todėl kviesime moteris būti stipriomis ir pergalvoti savo prioritetus", – apie vidinę moterų laisvę kalbėjo ajurvedos centro "SPA Shanti" vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių