Quantcast

Mados vergai šlavė jaunųjų kūrėjų darbus

  • Teksto dydis:

Pasak žinomo mados psichologo Dr. Eugenijaus Skerstono, šiuolaikinė mada – nei daiktas, nei visuomenės prievolė, o savanoriška, maloni vergija, kur būti pavyzdingu mados vergu tiesiog gera. Šį savaitgalį į Kaune vykstančią mados mugę skubėjo ne viena uoli mados vergė, netrūko ir jai neabejingų vyrų. Tad ką gi pristatė jaunieji lietuvių kūrėjai, kad į renginį žmonės važiavo net ir užsakytais autobusais?

Prieš keletą metų tik Kaziuko mugėse ar kokiuose nors blusturgiuose buvo galima išvysti originalių rankų darbo papuošalų, aksesuarų bei drabužių. Nežinia kas išlaisvino jaunuosius lietuvių kūrėjus, ar visagalis internetas, leidžiantis ne tik parodyti visas gėrybes, bet jas ir parduoti, o gal kelionių metu pamatyta praktika kitose šalyse. Kaip ten bebūtų, tačiau kuriančių, taip save išreiškiančių ir savo darbus parodyti kitiems norinčių jaunųjų kūrėjų tikrai netrūksta. Kelios dešimtys jų savo kūrinius atvežė į „Žalgirio“ arenoje jau nebe pirmą kartą organizuotą „Fashion bazarą“.

 

Kaip teigė kalbinti kūrėjai, pirkėjos graibstė įvairius papuošalus, matavosi visas iš eilės sukneles, paltus, vilnones skraistes ir kitus apdarus, ieškojo originalių drabužėlių vaikams, pirko kosmetiką, odines rankines ir pinigines. Dauguma atvyko paliesti ir įvertinti socialiniuose tinkluose ne kartą matytus kūrinius, norėjo įsitikinti jų kokybe, pamatyti, ar drabužis tiktų jų figūrai, užsisakyti, kad kūrėjai sukurtų modelius tik joms. Anot jaunųjų kūrėjų, lietuvius vargu ar būtų galima pavadinti pilkais, nes šiame renginyje jie ieškojo ryškių spalvų daiktų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių