Quantcast

Žvėriškame A. Daviso mače – šiurkščiai stabdytas J. Valančiūnas

  • Teksto dydis:

Į legendinę „Staples Center“ atvykęs Jonas Valančiūnas ir „Memphis Grizzlies“ (1-3) metė rimtą iššūkį LeBronui Jamesui ir visam „Los Angeles Lakers“ (3-1) žvaigždynui, tačiau sugriuvo trečiajame kėlinyje ir pralaimėjo – 91:120 (32:27, 15:22, 20:39, 24:32). Vakaro žvaigžde tapo „Lakers“ naujokas Anthony Davisas, pasiekęs fantastišką dvigubą dublį.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo „Grizzlies“. Pirmajame kėlinyje jiems buvo pavykę įgyti 13 taškų rekordinį pranašumą, bet šeimininkai greitai sugrįžo, ir iki trečiojo kėlinio rungtynės vyko taškas į tašką, nedidelę persvarą dažniau turint Memfiui.

Visgi trečiojo kėlinio viduryje įvyko lūžis, po kurio „Lakers“ surengė spurtą, perėmė iniciatyvą ir pergalės iš savo rankų jau neišleido.

Šio lūžio metu, „Lakers“ pirmaujant 66:65, įvyko ir vienas kertinių šio mačo epizodų.

Gavęs kamuolį prie tritaškio linijos, lietuvis ėmėsi iniciatyvos ir atliko reidą link baudos aikštelės. „Lakers“ „centras“ JaVale'as McGee „pasimovė“ ant J.Valančiūno klaidinančio judesio ir praleido varžovą link krepšio, tačiau paskutinę akimirką šiurkščiai griebė jį už pečių ir JV vos nenusileido ant nugaros.

„Lakers“ vidurio puolėjui buvo skirta nesportinė pražanga, o netrukus J.Valančiūnas sėdo ant suolo ir „Grizzlies“ reikalai pradėjo griūti.

Trečią ketvirtį „Lakers“ užbaigė spurtu 22:0, laimėjo jį beveik dvigubu skirtumu (39:20) ir rungtynių paskutinė atkarpa tebuvo formalumas.

JV šiame mače žaidė beveik 23 minutes, bet jų užteko, kad lietuvis iš aikštės išeitų su dvigubu dubliu – pelnęs 14 taškų (5/8 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 4/4 baudų) ir atkovojęs 11 kamuolių. „Centras“ taip pat atliko du rezultatyvius perdavimus, padarė dvi klaidas ir gavo dvi pražangas.

Nors šeimininkai laimėjo triuškinančiai, lietuviui būnant aikštėje „Lakers“ įmetė tik 2 taškais daugiau nei „Grizzlies“.

Savo komandoje rezultatyvumu J.Valančiūnas nusileido tik naujokui Ja Morantui – 16 taškų.

Fantastiškas rungtynes sužaidė „Lakers“ naujokas A.Davisas. Jis nugalėtojams pelnė net 40 taškų ir atkovojo 20 kamuolių.

Tokius skaičius pastarąjį kartą NBA lygoje 2003-aisiais fiksavo tik Shaquille'as O'Nealas.

Šią įspūdingą statistiką aukštaūgis surinko vos per tris kėlinius – terungtyniavo 31 minutę. Į „Grizzlies“ krepšį A.Davisas įmetė net 26 baudas, taip pasiekdamas naują „Lakers“ rekordą.

Tarsi žuvis vandenyje jautėsi ir L.Jamesas, pridėjęs 23 taškus ir atlikęs 8 rezultatyvius perdavimus. Visgi veteranas padarė ir šešias klaidas.

„Lakers“ laimėjo trečias rungtynes iš eilės.

„Lakers“: Anthony Davisas 40 (7/15 dvit., 26/27 baud., 20 atk. kam.), LeBronas Jamesas 23 (8 rez. perd., 6 kld.), Kentaviousas Caldwellas-Pope'as 13, Avery Bradley 12, JaVale'as McGee 10 (9 atk. kam.).

„Grizzlies“: Ja Morantas 16, Jonas Valančiūnas 14 (11 atk. kam.), Graysonas Allenas 13, Brandonas Clarke'as 10.

Kitų NBA rungtynių (10.29) rezultatai:

„Miami Heat“–„Atlanta Hawks“ 112:97;

„Denver Nuggets“–„Dallas Mavericks“ 106:109.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių