Quantcast

Žūtbūtinį mūšį „Neptūnas“ pasitinka išretėjusia sudėtimi, bet kovingomis nuotaikomis

  • Teksto dydis:

Klaipėdos „Neptūnas“ pasitinka „gyvenk arba mirk“ pobūdžio rungtynes FIBA Čempionų lygoje. Vietos aštuntfinalyje siekiantys Tomo Rinkevičiaus auklėtiniai vyksta į Stambulą, kur žūtbūtiniame mūšyje antradienį jų lauks „Bešiktaš“, dar praėjusį savaitgalį Turkijos pirmenybėse įveikusi Eurolygoje pirmaujančią „Anadolu Efes“.

Uostamiesčio krepšininkai į Stambulą išvyko po didžiausios sezono pergalės prieš Bonos „Telekom Baskets“, tačiau išretėjusia sudėtimi. Dvikovoje su Vokietijos klubu Tomui Delininkaičiui įplyšo šlaunies raumuo, o prieš rungtynes trauma atsinaujino ir amerikiečiui Darrinui Dorsey.

Šie krepšininkai nepadės klaipėdiečiams rungtynėse su „Bešiktaš“.

„Esu patenkintas pastaruoju maču prieš Boną, žaidėjų atsidavimu ir tikėjimu tuo, ką darome. Bet sezonas tuo nesibaigia, žiūrime į priekį, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ prieš susitikimą Turkijoje sakė T. treneris Rinkevičius. – Turėjome laiko pasiruošti rungtynėms, tik gaila, kad yra problemų su traumuotais krepšininkais, o dar keletas žaidėjų balansuoja ties žaidimo ir nežaidimo riba. Procesas nebuvo sklandus, kaip norėtųsi, bet stengiamės ir ruošiamės šiai dienai svarbiausioms Čempionų lygos rungtynėms.“

„Bešiktaš“ praėjusį sekmadienį išvykoje per pratęsimą 104:98 įveikė bene stipriausią šiuo metu Europos komandą „Anadolu Efes“. Čempionų lygoje – trys pergalės iš eilės bei ketvirtoji vieta D grupėje. „Neptūno“ pergalė išstumtų Turkijos grandus iš atkrintamųjų zonos.

„Pastaruoju metu jie žaidžia tikrai gerą krepšinį. Tai atsispindi ir rezultatuose. Tikrai daugiau laimi, nei pralaimi. Laukia stiprus varžovas, bet mes ruošiamės ir nepasiduosime be kovos“, – sakė T. Rinkevičius.

Stambulo ekipos lyderis – 29-erių Shaquille‘as McKissicas. Atakuojančio gynėjo ir lengvojo krašto puolėjo pozicijose žaidžiantis amerikietis Čempionų lygoje fiksuoja po 16,1 taško, 3,5 atkovoto kamuolio bei 2,8 rezultatyvaus perdavimo. „Anadolu Efes“ komandai Sh. McKissicas atseikėjo 38 taškus.

„Tai vienas komandos lyderių, – apie varžovų vedlį kalbėjo „Neptūno“ treneris. – Žaidėjas, kuris žaidžia su didele energija, gerai iš gynybinių situacijų pereinantis į puolimą. Jis sunkiai stabdomas atvirame krepšinyje. Gali gerai atakuoti iš toli, bet pirmiausia ieško kelių prasiveržimais bei atviroje aikštelėje. Viena svarbiausių užduočių bus sustabdyti jį. Bet nereiktų išskirti tik jo, visa komanda žaidžia gana gerą krepšinį. Tai ypatingai gerai puolanti komanda.“

Pirmąjį tarpusavio mačą Klaipėdoje „Neptūnas“ laimėjo 86:80. Tiesa, per pastaruosius du mėnesius „Bešiktaš“ stipriai pasikeitė. Burakas Bujuktajus pakeitė Duško Ivanovičių, išvykusį į Vitorijos „Baskonia“, Jordanas Theodore‘as persikėlė į Kazanės UNIKS, o Jamesas McAdoo – į Belgrado „Partizan“.

„Braižas išliko panašus, – mintimis apie varžovą dalijosi Rinkevičius. – Turi du galingus centrus, gerai žaidžiančius arčiau krepšio. Turėsime spręsti šią problemą baudos aikštelėje, nes „Bešiktaš“ savo žaidimą grindžia per ten. Žinoma, yra ir solidžių gynėjų, tarp kurių jau minėtas Sh. McKissicas. Turėsime stabdyti greitą puolimą, patys mažiau klysti, kad varžovai negautų galimybių bėgti į greitą puolimą. Jie namuose tai daro labai gerai, turi tam tinkamus žaidėjus. Kita užduotis – kaip susitvarkysime baudos aikštelėje gynyboje ar kovodami dėl kamuolių. Šie momentai bus labai svarbūs.“

„Neptūno“ ir „Bešiktaš“ rungtynių pradžia – antradienį 19 val. Lietuvos laiku Stambule. Mačą tiesiogiai transliuos LRT Plius.


Šiame straipsnyje: NeptūnasBesiktaskrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Fan

Fan portretas
Boijcai pirmyn!

Ramis

Ramis portretas
Sėkmės ir kovingumo!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių