Quantcast

Žemaitijoje atšauktos rungtynės perkeltos į Garliavą

Kauno rajono „Atleto“ krepšininkai nuvažiavo du šimtus kilometrų iki Telšių, bet rungtynių su vietos komanda taip ir nesužaidė. Atlikę pramankštą kauniečiai grįžo namo. Šiandien Nacionalinės krepšinio lygos (7bet-NKL) atstovai nusprendė „Atleto“ ir „Telšių“ ekipų mačą perkelti į kauniečių namų areną Garliavoje.

NKL lyderių grupės rungtynes Telšiuose teko atšaukti dėl prakiurusio stogo. Kadangi kilo pavojus krepšininkų sveikatai, buvo nutarta mačą perkelti į vasario 1 d. Neįvykus dvikovai tuo bent laikinai pasinaudojo telšiškių konkurentai.

Su 21 laimėjimu ir 5 nesėkmėmis „Telšiai“ dalinosi antra-trečia vieta su „Gargždų“ komanda. Tačiau gargždiškiai ketvirtadienį įsirašė pergalę prieš „Žalgirio“ dublerius ir nuo konkurentų atitrūko vienu laipteliu. Taip pat pranašumą prieš Ryčio Vaišvilos auklėtinius iki dviejų pergalių padidino ir Marijampolės „Sūduva-Mantinga“. NKL lyderė išvykoje 104:99 įveikė kaimynus iš Vilkaviškio – „Perlo“ krepšininkus. Marijampoliečius į pergalę tempė 35 naudingumo balus surinkęs Žygimantas Šimonis. Gynėjo sąskaitoje 24 taškai ir 9 atkovoti kamuoliai. Gynėjas Lukas Aukštikalnis ir vidurio puolėjas Edvinas Jezukevičius, pataikęs visus 15 baudos metimų, surinko po 17 taškų, Ignas Labutis 13, Šarūnas Beniušis 12. Šeimininkams Rokas Stankevičius pelnė 20 taškų, Mantas Šerkšnas 17, Grantas Lozoya 16 (6/8 dvit.), Šarūnas Valunta 12, Augustinas Venckus ir Taurantas Tamošiūnas po 10. „Perlas“, turėjęs šansą pavyti „Atletą“, liko 7-as, su 14 pergalių ir 13 nesėkmių. Tiek pat laimėjimų turi ir laipteliu aukščiau užkopusi „Šilutė“, bet pamario klubas turi mačą atsargoje.

Žemesnėje, antrojoje pajėgumo grupėje dominuoja Šakių „Vytis“. Šakiškiai savo aikštėje nė nepastebėjo (103:78) Joniškio „Delikateso“. Tiesa, naujo trenerio Arvydo Straupio bei poros naujokų sulaukę joniškiečiai pirmąjį ketvirtį aršiai priešinosi šeimininkams (27:25). Vos su vienu aukštaūgiu – Aurelijumi Pukeliu, be kelių susirgusių ir traumuotų krepšininkų, likę šakiškiai pasinaudojo savo tradiciniu ginklu – tolimais metimais. Jų pataikė 20 (41 proc.), o varžovai tik penkis. Taikliausiai šaudė „Vyčio“ senbuvis Marijus Užupis, pataikęs 7 tritaškius iš 11, ir surinkęs 25 tašus bei 31 naudingumo balą. Karolis Kokoška pridūrė 22 taškus (6/11 trit., 8 atk. kam., 28 naud.), Gabrielius Čelka 14 (4/5 dvit., 2/3 trit.), Paulius Semaška (6 rez. perd.) ir Aurelijus Pukelis (4/5 dvit., 7 atk. kam., 5 rez. perd., 3 blok., 29 naud.) po 13. Pralaimėjusiems Donnellas Cegersas surinko 23 (9/20 dvit., 5/6 baud., 8 atk. kam.), Darionas Rackley 17, Ugnius Mineikis 12, Valerijus Anisimovas 10 (8 atk. kam.).

Antroje pajėgumo grupėje pirmaujančio "Vyčio" sąskaitoje yra jau 15 pergalių.


Šiame straipsnyje: atletasNKLTelšiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių