Quantcast

„Žalgiris“ svečiuose susitvarkė su „Baskonia“ krepšininkais

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgiris“ (10-15) per pirmus du kėlinius buvo toks, koks pirmoje sezono pusėje. Po ilgosios pertraukos kauniečiai buvo panašesni į tuos, kurie yra per pastarąją sėkmingą atkarpą. Antroje mačo dalyje dominavę Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai 74:60 pranoko Vitorijos „Baskonia“ (9-16) ir įsirašė ketvirtąją pergalę per pastaruosius 5 mačus.

„Žalgiriui“ tai tuo pačiu buvo septintas laimėjimas per paskutines 10 rungtynių – tai atkarpa, per kurią tritaškiai metimai taikliau nei iki tol skrodžia tinklelį ir vis kylama turnyrinėje lentelėje.

Vitorijoje „Žalgiris“ iki ilgosios pertraukos pataikė tik 2 tritaškius iš 12, tačiau trečiąjį kėlinį Lukas Lekavičius pradėjo taikliu tolimu metimu ir krepšys atsirišo. Iš viso antroje dvikovos dalyje kauniečiai realizavo 7 tritaškius iš 15.

Pirmajame komandų tarpusavio mače „Baskonia“ pergalę šventė 12 taškų (70:58) persvara. 14 taškų pranašumas, kurį šiandien išlaikė žalgiriečiai, padės jiems tolimesniuose etapuose, jei dėl konkrečios vietos turnyrinėje lentelėje reikėtų grumtis su Vitorijos klubu.

Po pirmosios rungtynių dalies 5 taškų (30:35) deficitą turėjęs „Žalgiris“ trečiajame ketvirtyje ėmė demonstruoti visiškai kitokį žaidimą – per penkias minutes spurtavo 13:6 ir jau pirmavo 43:41.

Galiausiai pergalingą 21:10 ketvirtį žalgiriečiai užbaigė pirmaudami 6 taškais – 51:45. Tuo metu „Baskonia“ per šį kėlinį pataikė tik 5 metimus iš 16 ir nė karto nestojo prie baudų metimo linijos.

Lemiamas ketvirtis prasidėjo dar 5 „Žalgirio“ taškais iš eilės – Nigelas Hayesas pataikė dvitaškį, o K.C. Riversas sviedė tolimą metimą, taip suteikdamas savo komandai 11 taškų persvarą – 56:45.

Likus kiek daugiau nei 2 minutėms iki rungtynių pabaigos Martinas Gebenas perėmė kamuolį, Hayesas pabėgo į priekį ir bandė dėti į krepšį, tačiau sulaukė varžovo bloko. Netoli buvęs Lukas Lekavičius atkovojo kamuolį puolime, o „Žalgirio“ pranašumas išaugo iki 14 – 67:53.

Kauniečius į priekį vedė 15 taškų (3/5 dvit., 3/5 trit., 0/1 baud. met.) per 34 minutes surinkęs, 7 kamuolius atkovojęs (5 iš jų – puolime) ir 15 balų naudingumą užfiksavęs Edgaras Ulanovas.

Tuo metu vos du taškus pirmoje rungtynių pusėję įmetęs Lekavičius per antrąją mačo dalį surinko 11, taip iš viso deklaruodamas 13 taškų (4/7 dvit., 1/3 trit., 2/2 baud. met.) ir 14 efektyvumo balų rodiklius.

Iš 43 iš viso atkovotų kamuolių net 17 žalgiriečiai sugriebė puolime. „Žalgiris“ nuo pakartoto sezono puolime atkovotų kamuolių rekordo buvo per žingsnį – 18 kamuolių puolime Kauno klubas susirinko sausio 24-osios rungtynėse prieš Berlyno ALBA.

„Baskonia“: Semajus Christonas 17 (3/6 trit.), Tornike Shengelia 12 (6/7 dvit.), Achille Polonara ir Pierria Henry po 6.

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 15 (3/5 trit., 7 atk. kam.), Lukas Lekavičius 13, Zachas LeDay 11 (5 atk. kam.), Thomasas Walkupas 8 (6 rez. perd.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

povke

povke portretas
Duokit video s.v.p

R

R portretas
Graži "Žalgirio" pergalė!!!! Šaunuoliai!!!

Vanga

Vanga portretas
Puiki pergalė ! Kovingumas aukščiausio lygio ! Džiaugiamės!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių