Quantcast

„Žalgiris“ laukia varžovų iš Eurolygos

Naujo Eurolygos sezono išvakarėse į Kauną turėtų atvykti ne vien 2019-ųjų vicečempionai, bet ir keli buvę žalgiriečiai.

Sužais keturis mačus

Rugsėjo 12–13 d. Kaune numatytas ikisezoninis Eurolygos klubų turnyras, kuriame žais "Žalgiris", Milano "AX Armani Olimpia", Atėnų "Panathinaikos" ir 2019 m. Eurolygos vicečempionas Stambulo "Anadolu Efes".

Milano ir Stambulo ekipų gretose yra buvę "Žalgirio" legionieriai Zachas LeDay, Vasilije Micičius, Jamesas Andersonas.

12 d. būtų žaidžiamos dvejos pusfinalio rungtynės, o 13 d. – mačai dėl trečios ir pirmos vietų.

"Anadolu Efes" strategas E.Atamanas ne kartą buvo patikrintas dėl COVID-19.

"Žalgirio" klubas informavo, kad bilietų prekybą planuojama pradėti paaiškėjus tiksliems reikalavimams ir rekomendacijoms dėl COVID-19 situacijos Lietuvoje.

Į Kauną jau yra atvykę ir saviizoliacijos procedūrą atlieka žalgiriečiai Martinas Gebenas, Thomas Walkupas, Steve'as Vasturia, Nigelas Hayesas, Augustine'as Rubitas. Individualiai sportuoja Joffrey Lauvergne, Patricio Garino. Į pirmą treniruočių stovyklą "Žalgirio" žaidėjai rinksis rugpjūčio 14-ąją.

Rugsėjo 12–13 d. Kaune, "Žalgirio" arenoje, numatytas ikisezoninis keturių Eurolygos klubų turnyras.

Favoritai nesiblaškė

Dėl COVID-19 pandemijos nebaigto praeito turnyro vienas favoritų "Anadolu Efes" išsaugojo naudingiausių žaidėjų penketuką.

Karjerą Stambulo komandoje toliau tęs Shane'as Larkinas, V.Micičius, Tiboras Pleissas, Chrisas Singletonas, Krunoslavas Simonas. Prie "Anadolu Efes" vairo liko strategas Erginas Atamanas.

Skausmingai nukraujavo "Panathinaikos": į "Barceloną" persikėlė ilgametis lyderis Nickas Calathesas, į Japoniją – rezultatyviausias praeito sezono žaidėjas DeShaunas Thomasas.

Tačiau iš "AX Armani Olimpia" atvyko Nemanja Nedovičius, iš Holono "Hapoel" – snaiperis Marcusas Fosteris, iš Stambulo "Galatasaray" sugrįžo Zachas Auguste'as.

"AX Armani Olimpia" krepšininkai jau treniruojasi Milano "Mediolanum" arenoje.

Milane – daugiau žvaigždžių

Ryškių pokyčių yra šią vasarą žaidėjų rinką drebinusiame Milano klube.

Tarp naujokų išsiskiria buvęs Maskvos CSKA kapitonas Kyle'as Hinesas, vienas Stambulo "Fenerbahce" lyderių Luigi Datome bei per pastaruosius tris sezonus JAV (Atlantos "Hawks") Kinijoje ("Guangdong Tigers") ir Europoje ("Barcelona") pažaidęs Malcolmas Delaney.

Komandoje liko 2019–2020 m. naudingiausia trijulė – Sergio Rodriguezas, Vladimiras Micovas ir Calebas Tarczewskis.

Dvejų metų sutartį su "AX Armani Olimpia" pasirašė buvęs žalgirietis Z.LeDay.

Su Milanu atsisveikinęs legendinis argentinietis 40-metis Luisas Scola nutarė dar nekabinti sportinių batelių ant vinies – sukirto rankomis su Varezės klubu.

"Barcelona" ruošiasi

Kitas ikisezoninis Eurolygos komandų turnyras planuojamas rugsėjo 15–16 d. Ispanijoje.

Valensijoje jėgas išmėgins šio miesto ekipa ir Miuncheno "Bayern", Pirėjo "Olympiakos" bei Vilerbano ASVEL.

Šarūno Jasikevičiaus, Dariaus Maskoliūno ir Tomo Masiulio treniruojama "Barcelona" rugpjūčio 26-ąją žais kontrolines rungtynes su Andoros "MoraBanc", 30 d. – su Badalonos "Joventut".

Rugsėjo 4–6 d. numatytas Katalonijos taurės turnyras: pusfinalyje Barselonos krepšininkai susitiks su Manresos BAXI, "MoraBanc" – su "Joventut".

12–13 d. Tenerifėje vyks Ispanijos krepšinio supertaurės turnyras. Pusfinalyje susikaus "Barcelona" ir Vitorijos "Baskonia" bei Madrido "Real" ir Tenerifės "Iberostar".

Eurolygos sezono startas numatytas spalio 1-ąją. Tądien "Žalgirio" krepšininkai Graikijoje rungtyniaus su Pirėjo "Olympiakos".


Šiame straipsnyje: ŽalgirisEurolygakrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

VNO

VNO portretas
Tuoj atkeis visa Europa varžybas, Koncerus arenose su žiūrovais. Apie tai įspėjo ir PSO.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių