Quantcast

„Žalgiris“ kibo į darbus ir laukia papildymo

„Pirmos treniruotės visada būna tylesnės, naujokai – susikaustę, nedaug juokų, visi apsižiūri, kas ir kaip dirba. Tačiau pratybos pavyko ir laukiame kitų“, – sakė Kauno „Žalgirio“ komandos veteranas Mantas Kalnietis.

D.Giedraitis sveiksta

Ruoštis naujam sezonui pirmiausia pradėjo septyni žalgiriečiai, tarp jų – naujokai legionieriai Keenanas Evansas ir Kevarriusas Hayesas.

Treniruotėse taip pat dalyvauja Karolis Lukošiūnas, M.Kalnietis, Edgaras Ulanovas, Laurynas Birutis ir Motiejus Krivas.

Pratybas kol kas iš šalies stebėjo po čiurnos operacijos sveikstantis Dovydas Giedraitis, o Lietuvos rinktinės stovyklą neseniai palikęs Tomas Dimša prisijungs šį savaitgalį.

Bagažas: L.Birutis šią vasarą padirbėjo ir su Lietuvos rinktine. / zalgiris.lt nuotr.

Nacionalinėms ekipoms atstovauja Lukas Lekavičius, Ignas Brazdeikis, Arnas Butkevičius, latvis Rolandas Šmitas ir amerikietis Tyleris Cavanaugh.

Karjera: K.Lukošiūnui ateinantis sezonas „Žalgiryje“ bus ketvirtas. / zalgiris.lt nuotr.

Prieš pirmą treniruotę žaidėjus drabužinėje pasveikino ir sėkmės palinkėjo karjerą baigęs ir darbus „Žalgirio“ administracijoje pradėjęs Paulius Jankūnas ir vyriausiąjį trenerį Kazį Maksvytį pavaduojantis jo kolega Gintaras Krapikas.

Patirtis: šiemet pavasarį E.Ulanovas dėl kojos traumos buvo iškritęs iš kovos rikiuotės. / zalgiris.lt nuotr.

Rengiasi iššūkiams

„Pasiruošimas šiam sezonui nuo ankstesnių metų skiriasi ne tik tuo, kad turime mažiau žaidėjų, bet ir trenerių štabas ne visos sudėties. Tokių iššūkių – ne vienas, bet bandome prisitaikyti, išspausti, ką tokioje situacijoje galime geriausio. Galime labiau individualizuoti darbą, skirti žaidėjams didesnę priežiūrą, ypač naujokams“, – kalbėjo „Žalgirio“ fizinio rengimo treneris Sigitas Kavaliauskas.

Jis pabrėžė, kad laukia nemažas iššūkis individualizuojant žalgiriečių krūvius jau viso sezono metu, kai prieš pirmąsias oficialias rungtynes prisijungs kiti žaidėjai.

„Praleidus pradinę ikisezoninę pasiruošimo dalį, vėliau labai sudėtinga būti stabilios sportinės formos. Nebus taip, kad per savaitę galėsime kompensuoti praleistas dienas. Visą sezoną turėsime į tai atsižvelgti. Natūralu, kad nepavyks išvengti nuokalnių ir įkalnių, bandysime jų sumažinti, kad pokyčiai nebūtų radikalūs“, – tvirtino S.Kavaliauskas.

Ateities neprognozavo

M.Kalnietis džiaugėsi išsigydęs praeitą sezoną jį kamavusias traumas.

Rugpjūtis ir rugsėjis – pakilus laikotarpis, bet kai prasideda varžybų metas, užklumpa ir problemos.

„Pavyko susitvarkyti bėdas, kurios mane persekiojo visus metus. Esu patenkintas savo fizine forma. Truputį neramiai laukiu rimto darbo, tikiuosi, kad mano situacija neblogės“, – tvirtino žalgirietis.

Jis diplomatiškai išsisuko nuo komentarų apie naujai suburtos komandos sudėtį.

„Prieš praeitą sezoną irgi viskas atrodė neblogai. Mums, krepšininkams, rugpjūtis ir rugsėjis – visada labai pakilus laikotarpis, o vėliau, kai prasideda varžybų metas, užklumpa ir problemos. Nenoriu spekuliuoti ateities tema. Tik įsibėgėjus sezonui eigoje pamatysime, kaip mums sekasi“, – šyptelėjo Mantas.

Rungtynės – netrukus

Pirmos kontrolinės „Žalgirio“ rungtynės numatytos rugpjūčio 31-ąją – tądien Kaune viešės Liublino „Polski Cukier Pszczołka Start“ komanda.

Praeitą sezoną ši ekipa Lenkijos krepšinio lygos čempionate užėmė dvyliktą vietą (11 pergalių ir 19 pralaimėjimų).

Rugsėjo 4-ąją kauniečiai „Žalgirio“ arenos treniruočių aikštėje susitiks su Rostoko „Seawolves“ komanda, šiemet debiutuosiančia Vokietijos bundeslygoje.

Rugsėjo 9–16 d. „Žalgiris“ sportuos Ispanijoje, kur suplanuoti mačai su Malagos „Unicaja“ (12 d.) ir Madrido „Real“ (13 d.).

19 d. jau Kaune žalgiriečių lauks pažintis su Vilniaus „Wolves“, o 22 d. – draugiškos rungtynės su Rygos VEF (Latvija).

Pirma Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato dvikova – rugsėjo 26-ąją Klaipėdoje su „Neptūnu“.

Padeda rinktinėms

JAV rinktinei atstovaujantis žalgirietis T.Cavanaugh jau sužaidė pasaulio taurės atrankos rungtynes.

Debiutavo: JAV rinktinei atstovaujantis T.Cavanaugh per pirmas rungtynes su urugvajiečiais pelnė 5 tšk. / usab.com nuotr.

Amerikos zonos F grupės lyderiai (6 pergalės ir 1 pralaimėjimas) amerikiečiai 105:71 sutriuškino Urugvajaus komandą.

Debiutantas T.Cavanaugh pelnė 5 taškus, atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Europos atrankos I grupės lyderė (4-1) Latvijos ekipa su R.Šmitu savo aikštėje 111:85 nugalėjo turkus.

Žalgirietis prie pergalės prisidėjo 11 tšk. (pataikė 3/4 tritaškių), be to, tris kartus atkovojo kamuolį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių