Quantcast

„Žalgiris“ ir Balkanuose – „Žalgiris“

"Žalgirio" krepšininkams pergalės linki visi Balkanai. Net pasieniečiai dokumentų netikrina", – šypsojosi Raimundas Petroševičius. Šį Europos regioną pervažiavęs Kauno klubo sirgalius įsitikino: žalgiriečius Eurolygos finalo ketverto turnyre Belgrade palaikys ne vien saviškiai.

Pasieniečiai linkėjo sėkmės

Su turistų grupe prieš kelias dienas per Balkanus važiavęs vyras vilkėjo bluzoną su "Žalgirio" simboliais.

Prisiekusį Kauno ekipos gerbėją nustebino, kad ir Kroatijoje, ir Bosnijoje bei Slovėnijoje jį sveikino gausybė vietos krepšinio žinovų.

"Toks vaizdas, kad tuose kraštuose visi žino "Žalgirį", o, sprendžiant iš linkėjimų, nemažai vietinių ir sirgs už kauniečius Eurolygos finalo turnyre. Net pasieniečiai, išvydę "Žalgirio" atributiką, netikrino mano dokumentų, o tik palinkėjo sėkmės", – "Kauno dienai" pasakojo sirgalius.

Treniravosi "Štark" arenoje

Net pasieniečiai, išvydę "Žalgirio" atributiką, netikrino mano dokumentų, o tik palinkėjo sėkmės.

O "Žalgirio" žaidėjai jau išbandė Belgrado "Štark", kitaip dar vadinamos "Kombank", arenos krepšių lankus, kuriuos jų metimai skros ir rytoj per žūtbūtinę Eurolygos pusfinalio dvikovą su Stambulo "Fenerbahce".

Vakar į Belgradą atskridę kauniečiai Serbijos sostinėje surengė vieną retų treniruočių, kurių pastarosiomis dienomis jiems labai trūksta. Dėl įtempto rungtynių grafiko nuo praėjusio šeštadienio Lietuvos čempionai pratybose plušėjo vos porą kartų, tad apie nuoseklų pasirengimą Eurolygos mūšiams nebuvo nė kalbos.

"Nėra treniruočių proceso. Artimiausiu metu dar surengsime kelias pratybas, o penktadienį – lengvą pamėtymą arenoje. Bet mes nieko nepakeisime. Juk dabar nepradėsime dirbti po penkias valandas per dieną, nes irgi būtų nelogiška", – pasakojo "Žalgirio" strategas Šarūnas Jasikevičius.

Pasak "Žalgirio" vyriausiojo trenerio, dabar kauniečiai susikoncentravę tik ties artimiausia akistata su legendinio Željko Obradovičiaus vadovaujama "Fenerbahce", o mačo baigtis lems tolesnius veiksmus.

Lauks galimybės smogti

Paklaustas apie pusfinalio varžovus, Šaras pabrėžė, kad Turkijos klubas ne veltui pernai tapo Eurolygos čempionu.

"Tai iššūkis, ir paties aukščiausio lygio. Įtampa yra, bet reikia tiesiog žaisti savo žaidimą – tai ir darėme visą sezoną. Reikia kuo ilgiau laikytis arti varžovų – neleisti jiems įgyti persvaros, o lemiamu metu bandysime smogti", – aiškino Š.Jasikevičius.

Žalgiriečiai į pusfinalio kovą stos optimalios sudėties. Visus lyderius savo arsenale turės ir Ž.Obradovičius. Jo auklėtiniai Eurolygos reguliarųjį sezoną baigė kur kas aukščiau nei žalgiriečiai. Ketvirtfinalyje Turkijos klubas 3:1 sudorojo Vitorijos "Baskonia". "Žalgirio" rezultatas – analogiškas, tik oponentas buvo kur kas pajėgesnis – Pirėjo "Olympiakos".

"Fenerbahce" krepšininkai neslepia, kad Kauno klubo pasiekimai šį sezoną jiems padarė įspūdį.

"Žalgiris" – labai kieta komanda, todėl lengvai jos nepalaušime", – tvirtino vienas Stambulo klubo lyderių Jamesas Nunally.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių