Quantcast

Į žūtbūtinį mūšį Vitorijoje išskrido be dviejų karių

Vitorija ruošiasi priimti Eurolygos finalo ketverto varžybas, o „Baskonia“ klubas vis dar nėra tikras ar turės realų šansą į jas patekti. Kauno „Žalgirio“ krepšininkų galimybės prieš tarpusavio akistatą – dar trapesnės.

Ketvirtadienį Ispanijoje vyksianti Eurolygos 24-ojo turo dvikova abiem jo dalyvėms bus gyvybiškai svarbi. Su 9 pergalėmis ir 14 nesėkmių 13-tas žygiuojantis „Žalgiris“, pralaimėjimo atveju, iš esmės atsisveikintų su paskutinėmis svajomis apie ketvirtfinalį, o „Baskonia“ su 11 laimėjimų smuktų iš paskutinės tinkamos pozicijos – 8-osios vietos. Tai supranta ir žalgiriečiai, ir jų treneris Šarūnas Jasikevičius.

- Treneri, kokia situacija dėl traumuotų žaidėjų?

- Neskrenda Antanas Kavaliauskas. Jis dar traumuotas, patempė blauzdą, artimiausiu metu atliksime papildomus tyrimus (dar anksčiau tapo aišku, kad dėl traumos negalės padėti ir amerikietis Nate'as Woltersas).

- Komanda turėjo nedidelę pertrauką nuo varžybų. Kiek ji buvo reikalinga?

- Pats geriausias treniruočių procesas, jeigu kažkiek pailsi, ypač galva, o paskui užsikrauni. Kažkiek tai padarėme, turėjome dvi sunkias treniruočių dienas. Dabar iki rungtynių reikia nušlifuoti detales.

– „Baskonia“ ekipoje nėra traumuotų Jaysono Grangerio ir Tornikė Šengelijos. Kas perėmė lyderių vaidmenį?

– Svarbiausia yra jų įžaidėjai – tiek Marcelinho Huertas, tiek Luca Vildoza. Nuo jų daug kas priklauso, jie valdo komandą. Juos atjungti nuo komandos būtų pagrindinis dalykas. Paskui yra ir daugiau aukšto lygio žaidėjų, galbūt išaugo atakuojančių gynėjų ir lengvųjų krašto puolėjų rolės, ypač Shieldso. „Baskonia“ yra puiki komanda, ypač gerai žaidžianti namuose.

– Vincentas Poirier pastaruoju metu taip pat rodo fiksuoja stabilią statistiką. Kuo jis yra pavojingas varžovams?

– Jis yra antrus metus Eurolygoje, tikrai galingas žmogus po krepšiais, atkovoja po 3 kamuolius puolime. Būtų svarbu jam neduoti antrųjų šansų. Bet sakau – šiame etape viskas yra labai svarbu ir reikia žaisti labai koncentruotai.

– „Baskonia“ užima aštuntąją vietą ir atrodo, jog yra viena iš tų pavejamų komandų. Ar dėl to rungtynėse tampa dar svarbesnės?

– Dabar jau visos rungtynės yra kaip finalas. Manau, kad reikia stengtis laimėti kiekvienas rungtynes, nes kiekvienos dar labiau artina prie aštuntuko. Aišku, jeigu pralaimi - nutolina.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių